Kanser ve otizm vakaları neden artıyor?

0
781
İmmünoloji, Otizm, Kanser Konferansı, dünyada her geçen yıl artan kanser ve otizm vakalarına dikkat çekmeyi ve bu konuda kamuoyu duyarlılığını arttırmayı amaçlıyor.

Tüm dünyada kanser ve otizm vakalarında artış gözlemleniyor. Synevo Laboratuvarları’nın düzenleyeceği immünoloji, kanser, otizm konferansı, konunun bilinmeyen önemli taraflarını ilk kez masaya yatırıyor. Konferansın tüm geliri ise Otizm Dernekleri Federasyonu’na bağışlanacak.

Dünyada her geçen yıl artan kanser ve otizm vakalarına dikkat çekmek ve bu konuda kamuoyu duyarlılığını arttırmak amacıyla dünyadan ve Türkiye’den davetli önemli konuşmacılar 19 Kasım Pazar günü Sofa Hotel’de bir araya geliyor. İmmunoloji/ Otizm/Kanser ilişkisinin çarpıcı bilgilerle kamuoyuyla paylaşılacağı konferansın konuşmacıları arasında; Dünya Sağlık Vakfı Başkanı ve ELN (European Laboratory of Nutrients) Direktörü Prof. Emar Vogelaar Autism Research Institute’un Türkiye’deki ilk ve tek DAN uzmanı, Medical Academy for Pediatric Special Needs’in ülkemizdeki tek temsilcisi ve aynı zamanda Autism Medical Institute Başkanı, Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Necip Cem Kınacı, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı ve İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar ve Synevo Laboratuvarları Medikal Direktörü Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Semra Tamer Levent yer alıyor.

Bugüne kadar yaptığı pek çok konuşmada bağışıklık sistemi için besinlerin önemine dikkat çeken Prof. Emar Vogelaar, dünyada ve ülkemizde hızla artan kanser ve otizm vakalarının bağışıklık sistemiyle ilgili ilişkilerine değinerek sağlıklı bireylerin yetişmesi konusunda katılımcılara değerli bilgiler verecek. Kanser ve Otizm hastalıklarının yanı sıra diğer bozulmuş bağışıklık sistemi hastalıklarında Nagalase ve GcMAF’in önemi ile ilgili bilgiler de paylaşacak olan Prof. Emar Vogelaar, günümüzde oldukça sık görülen bu hastalıkların artışını beslenme düzenimizle ilişkilendirerek nasıl durdurulabileceği konularında bilgiler verecek.

Konferansın diğer konuşmacıları arasında yer alan Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Necip Cem KınacıOtizm Spektrum Bozukluklarında Sorunları ve Çözümlerini” anlatarak 6 kıtadan, 68 ülkeden 10.000’nin üzerindeki hasta üzerinde yapılan araştırma verilerini davetlilerle paylaşacak. Ses getiren açıklamalarıyla kamuoyunun yakından tanıdığı Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar “Kanser ve bağ dokusu ilişkisi, paradigmanın sorgulanması konularında bilgiler vererek bu konudaki deneyim ve araştırmalarını katılımcılarla paylaşacak.

Bağırsağın yararlı bakterilerle yapılandırılması ile olası hastalıklar önlenebilir

Günümüzde oldukça sık konuşulan ve merak edilen konulardan biri olan “İntestinal Mikrobiyota” konusunu anlatacak olan Synevo Laboratuvarları Medikal Direktörü Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Semra Tamer Levent, bağırsaklardaki probiyotikler ve mikrobiyal denge vücut metabolizması, bağışıklık sisteminin düzenlenmesi, beyin fonksiyonları ve davranışlar üzerinde nasıl rol oynadığının önemini anlatacak. Kişinin genetik özellikleri yanında, bağırsak florasındaki bireysel farklılıkların inflamatuvar bağırsak hastalıkları, alerjik hastalıklar, diyabet, obezite, kalp hastalıkları ve nörolojik hastalıklar yanında otizm ve duygu-davranış bozuklukları gibi hastalıkların oluşumunun da nasıl oluştuğunu detaylı olarak anlatacak olan Dr. Semra Tamer Levent, bu nedenle bağırsağın yararlı bakteriler ile yapılandırılması ile olası hastalıkların nasıl önlenebileceğini ve bu konudaki araştırma ve gelişmeleri kendi perspektifiyle paylaşacak.

Synevo Laboratuvar’larının katkılarıyla düzenlenen konferansa, katılımlarıyla Otizm Dernekleri Federasyonu, Autism Medical Institute/ İzmir ve Beşiktaşlı Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneği Otizmli Çocuklar Faaliyet Komisyonu destek vermekte. Gerek konukları, gerekse tıpta devrimsel yaklaşım denilebilecek nitelikte verilecek önemli bilgiler nedeniyle bugüne kadar düzenlenen en faydalı konferanslardan biri olma özelliği taşıyacak olan organizasyonun tüm geliri Otizm Dernekleri Federasyonu’na bağışlanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz