2017 yılında İstanbul çapında yürütülen ve 500’den fazla bisikletin tamir edip yenilenerek ilkokul öğrencilerine hediye edildiği “Eti Sarı Bisiklet Geri Dönüşüm Kampanyası”, bu yıl Eskişehir, İzmir ve Konya’yı kapsayacak şekilde yaygınlaştırılıyor.
Geçtiğimiz yıl yapılan “Türkiye Fiziksel Aktivite, Bisiklet ve Yürüyüş Pratikleri Araştırması” ile Türkiye’de 2 milyon atıl bisikletin olduğunu ortaya koyan ETİ ve Aktif Yaşam Derneği’nin, Sarı Bisiklet çerçevesinde düzenlediği kampanya ile kullanılmayan bisikletleri geri dönüşümle yeniden hayata kazandırmak ve daha fazla kişiyi bisiklete bindirmek hedefleniyor.
Atıl bisikletlerin bakım ve onarımını Eti Çalışanları gönüllü olarak yapacak!
“Eti Sarı Bisiklet” sosyal sorumluluk projesi kapsamında beş yılda elde edilen kazanımları ve önümüzdeki dönem için planlanan yenilikleri açıklamak üzere düzenlenen basın sohbet toplantısında konuşan ETİ Gıda İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu “Gördüğümüz ilgi, ‘Geri Dönüşüm’ kampanyamızı sadece İstanbul’la sınırlı tutmayıp farklı şehirlere de taşıma konusunda bizi teşvik etti ve kampanyayı bu yıl üç farklı şehirde yaygınlaştırma kararı aldık. Aktif Yaşam Derneği yönetiminde topladığımız bisikletleri projenin gönüllü elçileri haline gelen Eti çalışanlarıyla birlikte tamir edecek ve ardından yeni sahiplerine hediye edeceğiz” dedi.
“Eti Sarı Bisiklet Bakım Noktaları” Shell Akaryakıt istasyonlarında yaygınlaştırılıyor!
Eti Sarı Bisiklet’in, gündelik hayatta bisiklet kullanan kişilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla geçtiğimiz yıl Shell işbirliği ile Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiği “Bisiklet Bakım Noktaları”nın sayısı, bisikletlilerden gelen yoğun istek üzerine artırılıyor. Geçtiğimiz yıl Bağdat Caddesi Shell Akaryakıt İstasyonu’nda pilot uygulama ile başlatılan Bakım ve Onarım Noktaları, 2018’de İstanbul’da Bostancı ve Yeniköy, İzmir’de ise Güzelbahçe Shell Akaryakıt İstasyonlarında da hizmet vermeye başladı.
“Sarı Bisiklet, hareketi hayatın içine taşıyor”
Aktif Yaşam Derneği yöneticisi Mehmet Ali Çalışkan ise toplantıda yaptığı konuşmada, Sarı Bisiklet’in daha sağlıklı ve daha güzel bir yaşam için toplumların dönüşüme uğramasında STK-özel sektör iş birliğine son derece etkili bir örnek oluşturduğunu belirtti. Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hareket, spor ve hobi kavramlarının altına girdikçe uzmanlaştırılıyor. Bu durum toplumun geniş kesimlerini hareketten uzaklaştırıyor. Sarı Bisiklet, hareketi hayatın içine taşıyor. “İşe, okula, alışverişe” diyerek hareket için bir hobi uzmanlığına ya da sporcu altyapısına gerek olmadığını kanıtladı. Böylece Sarı Bisiklet, bisikleti uzmanlıktan normalliğe taşıyor, hareket için özel zaman, kıyafet, bilgi zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Hareket hayatımızın rutinine giriyor.
Sarı Bisiklet, bisiklet kullanımı gibi aynı zamanda eğlenceli, mutluluk veren bir fiziksel aktivitenin yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline getirme konusunda bilinçlendiren, ama bilinçlendirmekle kalmayıp deneyimleterek somut davranış değişikliğine yol açan bir proje.”