Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), kırsal alanlara yatırım yapacak girişimcilere 1 milyar 125 milyon lira hibe verilecek “IPARD II – 10. Başvuru Çağrı İlanı” kapsamındaki proje başvuru sürelerini uzattı.
Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkeler için oluşturduğu Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programı 10. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 101-Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar başlığı altında besi ve süt hayvancılığı, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve yumurta tavukçuluğundan yapılacak başvuruların tarihi 19 Mart’tan, 2 Nisan 2021 Cuma saat 18.00’e kadar uzatıldı. Online başvuru sistemi ise 30 Mart 2021 saat 18.00’dekapatılacak.
103-Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar başlığı altında süt, kırmızı et, kanatlı eti, meyve-sebze ürünleri ve su ürünlerinin işlenmesine yönelik yapılacak projelerin başvuru tarihi ise 26 Mart’tan, 9 Nisan Cuma saat 18.00’e kadar uzatıldı. Online başvuru sistemi ise 6 Nisan 2021 saat 18.00’de kapatılacak.
Başvurular, öncelikle online sistem üzerinden yapılıyor ve başvuru çıktılarıyla istenen diğer evrakların TKDK il koordinatörlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Proje başvuru sahiplerinin belirtilen tarihlere ve saatlere kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Başvuru ve kabullerde yoğunluk yaşanmaması için işlemlerin son güne bırakılmaması önem taşıyor. Başvurular hakkındaki detaylı bilgilere TKDK’nın internet sitesindeki “Başvuru Çağrı Rehberi”nden ulaşılabiliyor.
42 il destek kapsamında
IPARD Programı kapsamında Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olmak üzere toplam 42 il bulunuyor.
Bu haber de ilginizi çekebilir: Bir AB projesi çerçevesinde, ülkemizde AB’ye uyumlu işletmelerin sayısının artmasında TKDK’nın rolü
[mc4wp_form id=”25750″]