Prof. Dr. Dedeoğlu: “Uygulamalı bilim denen şey bu olsa gerek”

0
546

Ege Üniversitesi meslek yüksekokullarında uygulamalı eğitim kapsamında öğrenciler tarafından üretilen yumurtadan lavantine, çekirdeksiz beyaz üzümden taflana pek çok ürünü gören Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, “öğrencilerimizin müthiş işler yarattıklarını gördüm. Uygulamalı bilim denen şey bu olsa gerek diye düşünüyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu teorik eğitimlerinin yanı sıra uygulamalı eğitimlerinden elde edilen üretimleri ile Ege bölgesine katkıda bulunan Bayındır, Ödemiş ve Tire Kutsan Meslek Yüksekokulları ile Ödemiş Sağlık Yüksekokulunu ziyaret etti. Ege Ajans’tan Oya Altar Yavuz’un haberine göre, Meslek Yüksekokulu müdürleri, program başkanları ve akademisyenler ile bir araya gelen Prof. Dr. Dedeoğlu, öğrencilerle de sohbet etti.

“Uygulamalı eğitim bu olsa gerek”

Ege Üniversitesi meslek yüksekokullarında verilen teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimler sonucu elde edilen ürünlerin, döner sermaye kapsamında halka, devlet kurumlarına ve firmalara satışının yapıldığı belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Dedeoğlu, “Ziyaretlerim sırasında özellikle gıda, tarım ve hayvancılık alanında inanılmaz uygulamalı çalışmalar yapıldığına şahit oldum. Çok yoğun özveri ile hocalarımızın ve öğrencilerimizin müthiş işler yarattıklarını gördüm. Uygulamalı bilim denen şey bu olsa gerek diye düşünüyorum” dedi.

Satışı yapılan ürünler arasında mevsim ve uygulama projelerine göre çekirdeksiz beyaz üzüm, yumurta, enginar, kuşkonmaz, soğan, tıbbi ve aromatik bitkiler, gül, levantin, leylandin, limon çamı, biberiye, gaura çalısı, eskalonya çalısı, ateş dikeni, sardunya gibi pek çok çeşit bulunuyor.

Yeni türler için çalışmalar devam ediyor

Meslek yüksekokullarının üretimlerine ek olarak yeni türlerin geliştirilmesi ve yeni türlerin yaşama daha sağlıklı olarak dahil edilmesi konusunda bilimsel çalışmaların da sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Dedeoğlu, “Meslek yüksekokullarımızın yerel yönetimlerle çok ciddi ortaklıkları var. Elbirliği ile yapılan üretimlerin toplumla paylaşılması söz konusu olmuş. Toplumun büyük kesimi de meslek yüksekokullarımızdan çıkan ürünlerin garantisini tescil etmişler. Bu bilimsel çalışma ve ürünlerin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi konularında çalışmalarımız devam edecek” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz