Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Salma (Doğal) Tavuk Projesi’nde elde edilen yumurtalar çok yakında satışa sunulacak.
Adana Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu kırsal kalkınma projelerinden Salma (Doğal) Tavuk Projesi’ni Aladağ, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde uyguladı. 80 köylüye 495’er adet olmak üzere toplam 40 bin yumurta tavuğu dağıtıldı. Yılda ortalama 310 yumurta yumurtlayan “Atak S” cinsi tavuklarla birlikte köylülere kümes, yem, otomatik suluk, yemlik, folluk ve veterinerlik desteği de sağladı. Projeden yararlanan köylülerin giderlerinin yüzde 50’si hibe olarak karşılandı. Diğer miktar ise 40 ay faizsiz taksite bölündü.
Yumurtaları belediye şirketi pazarlıyor
Adana’nın kırsal ilçelerinde 80 köylü ailenin yumurta tavukçuluğu yapıp, ekonomik kazanç sağlamalarına öncülük eden Adana Büyükşehir Belediyesi, elde edilen yumurtaların sağlıklı bir şekilde Adanalıların tüketimine sunulması için de çalışma yürüttü. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beldetaş A.Ş., ambalajlama ünitesi oluşturup, yumurtaların “biyumurta” markasıyla satışı için Turgut Özal Bulvarı Polis Evi kavşağındaki Halk Ekmek Büfesi yanında satış noktası oluşturdu.
İlk yumurtalar Başkan Sözlü’ye
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı ve Beldetaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karayandı, yumurta satışına kısa bir zaman kala Aladağ’daki çiftliklerde elde edilen ilk yumurtaları Başkan Hüseyin Sözlü’ye hediye etti. Fatih Karayandı, projede gelinen son nokta hakkında Başkan Hüseyin Sözlü’ye bilgiler verdi. Başkan Sözlü, Salma (Doğal) Tavuk Projesi’nin kırsal kalkınma için önemli bir adım olduğunu belirtti. Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu kırsal kalkınma projeleri köylüye iş, aş olarak yansımaya başlamasından büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.