Mersin bal ormanına ilk tohumlar atıldı

0
905
Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Arslanköy Orman İşletme Şefliği sınırlarında bulunan ve 2015 yılı programı dahilinde oluşturulan Kurucaoluk Bal Ormanı’na ilk tohumlar atıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bal ormanlarının ilk tohumunu Arslanköy mevkiinde 2015 yılında oluşturulan Kurucaoluk Bal Ormanı alanına attı. Bal ormanı, bölge halkının arıcılıktan elde ettiğini gelirinin artmasında ve daha kaliteli bal üretiminde büyük önem taşıyor.

Orman Bölge Müdürlüğü, orman köylüsünün gelir artırıcı çalışmalarına ve bölge halkının balcılık ile ilgili destekleri devam ediyor. Bu kapsamda oluşturulan bal ormanları da il Mersin bal ormanina ilk tohumlar atildigenelinde her geçen gün sayıları artarak, arıcılara daha kaliteli bal elde edebilecekleri yeni alanlar olarak kazandırılıyor. Bölge Müdürlüğü, bu çerçevede Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Arslanköy Orman İşletme Şefliği sınırlarında bulunan ve 2015 yılı programı dahilinde oluşturulan Kurucaoluk Bal Ormanı’na ilk tohumlar attı. Arıcılar için vazgeçilmez bal kaynaklarından olan Arslanköy’de toplam 74 hektarlık alana arıcılarla işbirliği içinde oluşturulan bal ormanına 1 adet çeşme, 8 adet kütükten oyma arı suluğu, 15 adet kovanlık yeri yapıldı. Ayrıca bölgede bulunan ve iki kilometre yolu olan, 3 bin kovan kapasiteli alana 8 bin adet akasya, 8 bin adet ahlat, 8 bin adet geyik elması olmak üzere toplam 24 bin adet fidan dikildi. Kurucaoluk Bal Ormanı’nda ayrıca kekik ve geven türleri de bulunuyor.

Bölgede arıcılık ile ilgili yöre halkını destekleyici ve teşvik edici çalışmalarını sürdüren Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, oluşturduğu bal ormanları ile üretilen balın daha kaliteli olması ve arıcılıkla uğraşan yöre halkının daha bilinçli olarak arıcılık üretimine katkı sağlanması için oluşturulan bal ormanlarında önümüzdeki yıllar içerisinde ürün alabilmek için oluşturulan alanda tohum atma çalışmaları yapıldı.

Mersin bal ormanina ilk tohumlar atildiArslanköy mevkiinde oluşturulan Kurucaoluk Bal Ormanı yöre halkı tarafından ilgi gördü. Arıcılık ile uğraşan vatandaşlar, oluşturulan bu alanda kendileri için daha verimli ve daha kaliteli ballar üreterek ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bal ormanında çeşitli bal çiçeklerinin tohumlarının dışında oranga çiçeğinin de ekildiğini anlattı. Haziran ayının 15’inde arıcıların arılarını bu bölgeye getirdiklerini, bu zaman zarfından kır çiçeklerinin (yer çiçeklerinin) açtığını, arıların bu çiçeklerden aldıkları balı hazırladıkları kovanlara getirerek bal üretildiğini ifade eden yöre halkı, bu bal ormanı sayesinde geçtiğimiz senelerde 1 sağım olarak gerçekleştirdikleri üretimi bu sene iki sağım olarak daha kaliteli şekilde gerçekleştirmek istediklerini ifade ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz