Ak Partili Salim Uslu’dan özelleştirme çıkışı: “Bürokratlar hükümeti yanlış yönlendiriyor”

0
624
AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu: “Bir kere satıldı mı deneme süresi falan olmaz. Deneme yanılma metoduyla olmaz bu işler."

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’e konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı çıktı. Uslu; “Satılan yerler, genelde kar edenler. Ben bürokratların hükümeti yanılttıklarını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Sadece şeker fabrikalarının değil, gıda sektörünün özelleştirilmesini doğru bulmadığını söyleyen AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, “Özelleştirdiğimiz Et Balık Kurumu’ndan örnek vereyim. Et Balık Kurumu’nda satılanların bir kısmını neden geri aldık? Ağrı’dakini aldık mesela. Aynı şey şeker için de geçerlidir. Ben kanserojen etkiden, nişasta bazlı şekerden (NBŞ) anlamam, doktor değilim. Ama o konularda da arkadaşlarımızın çok haklı itirazları var. Onların dikkate alınması gerekir.” dedi.

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili sorularını yanıtlayan Salim Uslu, “Bir kere satıldı mı deneme süresi falan olmaz. Deneme yanılma metoduyla olmaz bu işler. Mevcut durumda şeker fabrikalarının işlevi ya da üreticileri bakımından herhangi bir sorun gözükmüyor gibi. Ama buraları satıp elden çıkardığınız zaman bir daha yeniden yapma ya da geri alma şansınız yok.” şeklinde konuştu.

“Bana bir tane özelleştirilen işletme gösteremezler ki, işletmede işçi sayısı ve istihdam artmış olsun.”

Salim Uslu açıklamalarına şöyle devam etti:

“Fabrikaların içinde zarar edenler var ama onlar satış kapsamında değil. Satılan yerler, genelde kar edenler. Ben bürokratların hükümeti yanılttıklarını düşünüyorum.

Örneğin istihdam artacak diyorlar. Bana bir tane özelleştirilen işletme gösteremezler ki, işletmede işçi sayısı ve istihdam artmış olsun. Yok, öyle bir şey. Sonra işveren niye alsın, madem fabrika zarar ediyorsa, maliyetleri yüksekse.

Ayrıca şeker pancarını tutup da şeker kamışıyla karşılaştırmak yanlış. Türkiye’de şeker kamışı üretilmiyor, şeker pancarı üretiliyor. Ve bu kadar üretici var ortada. Yani kota koydunuz, 5 yıl üretimde kaldı falan… 5 yıl sonra ne olacak? Garantisi yok.”

Haberin tamamı için: BBC Türkçe / Fundanur Öztürk

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz