Adana’nın tarımsal işsizlik sorununa ATAK çözüm

0
705
Adana’daki tarım kökenli işsizlik sorununa çözüm getirmek amacıyla başlatılacak olan proje için; ATAK A.Ş. ile Çukurova Üniversitesi arasında destek protokolü imzalandı.

Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK), “Tarımsal Mikro-Girişimcilik Projesi”ni hayata geçiriyor. Bu amaçla Çukurova Üniversitesi ile bir protokol imzalandı.

Adana’daki tarım kökenli işsizlik sorununa çözüm getirmek amacıyla başlatılacak olan proje için; ATAK A.Ş. ile Çukurova Üniversitesi arasında destek protokolü imzalandı. Törende Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. Bülent Torun, Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dilek Bostan Budak, ATAK Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Güneyli hazır bulundu.

Törende konuşan Çukurova Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Kibar, başlatılan projenin tarımsal anlamda Türkiye’nin en önemli bölgelerinden biri olan Adana ve Çukurova Bölgesi için hayati önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi;

“Çukurova Üniversitesi olarak Adana’nın gelişimine destek vermeye ve iş dünyası ile ortak çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. ATAK tarafından geliştirilen bu projeye de Ziraat Fakültesi’nin deneyimli kadrosuyla destek vereceğiz. Projenin Adana’ya hayırlı olmasını diliyorum.”

Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) ve Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ise, Adana’nın ekonomisinin en önemli 4 kuruluşu tarafından kurulan ATAK A.Ş.’nin Çukurova Üniversitesi ile ortaklaşa çalışma yapmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi. Menevşe, kentteki işsizlik sorununa dikkat çekerek, sorunun azaltılmasına bu proje ile önemli katkı sağlayacaklarını kaydetti.

ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel de protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, “Çukurova Üniversitesi ile yapacağımız çalışmanın ilk aşamasında dikey tarım deneme üretimleri, ikinci aşamada pilot uygulamalar için çiftçi eğitimleri, üçüncü aşamada ise Ar-Ge çalışmaları olacak. Bir yandan da dikey tarım yöntemi ile tarımsal mikrogirişimcilik alanında kazançlı ve doğru bir modelin oluşturmak için Tarım Bakanlığı birimleri, Belediyeler, tarım çevreleri ve tarıma yatırım yapmak isteyen iş adamları ile bağlantıya geçeceğiz” dedi.

Projenin teknik destek çalışmalarını Prof. Dr. Dilek Bostan Budak koordine edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz