10.4 C
Ankara
Salı, Aralık 24, 2024

Veri toplama ve analiz süreçlerini dijital ortama taşıdılar

Okumalısınız!

Dijital dönüşüm için Vodafone teknolojisini tercih eden Çaykur ve Pankobirlik, daha önce manuel olarak yürüttükleri veri toplama ve analiz süreçlerini dijital ortama taşıdılar.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur) ve Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik), makineler arası iletişim (M2M) çözümleri ve veri analiz süreçlerinde Vodafone teknolojisini tercih etti. İki kuruluş da daha önce manuel olarak yürüttükleri veri toplama ve analiz süreçlerini dijital ortama taşıyarak maliyet avantajı ve verimlilik artışı sağlamayı hedefliyor.

Vodafone_Engin_Aksoy1
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy

Veri yönetimi süreçlerini dijital ortama taşımanın, çalışanlar için iş yükünün hafiflemesi, maliyetlerin düşürülmesi ve verimliliğin artması anlamına geldiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Mobil iletişim, tarımdaki sorunların ele alınmasında ve süreçlerin geliştirilmesinde son derece önemli fırsatlar sunuyor. Bu doğrultuda son olarak, tarım sektöründe iş süreçlerini dönüştürerek dijital geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla iki önemli işbirliğine imza atarak, Çaykur ve Pankobirlik gibi alanlarında lider iki kurumun veri analiz süreçlerini Vodafone teknolojileriyle dijitalleştiriyoruz. Bu sayede her iki kurumun da zamandan tasarruf etmelerini ve bilgi yönetimi açısından verimli sonuçlara ulaşmalarını sağlayacağız. Bu işbirliklerinin kurumların dijitalleşmesinin yanında, Türkiye’de tarımsal ve kırsal kalkınma hamlesinin hızlandırılmasına da önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Dünyanın en ileri mobil teknolojileriyle, Türkiye’de ve dünyada herkese daha iyi bir gelecek için ilham vermeyi sürdüreceğiz.”

Çay toplama süreçlerinde veriler en doğru şekilde online iletilebilecek

Vodafone Türkiye’den yapılan açıklamada, sistemin işleyişi ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

Çaykur, Vodafone M2M çözümleri ile 3.000 farklı lokasyondaki çay alım ve toplama operasyonlarını kurum merkezine doğru ve verimli bir şekilde online iletebilecek. Vodafone’un 1.450 M2M hattı aracılığıyla kuruma özel çözüm ile birlikte veriler online olarak anlık ve doğru bir şekilde kurum merkezine iletiliyor. Böylelikle, online ve en doğru şekilde iletilen veriler, çay üreticilerine doğru miktarlarda doğru ödeme yapılmasını sağlayarak, verimlilik ve maliyet avantajı imkanı veriyor. Yenilikçi teknolojilerle oluşturulmuş bu çözümle Çaykur ve KoçSistem ile birlikte sektörde bu kapsamda bir ilke imza atılmış oldu. Yüksek teknoloji ile uçtan uca otomatize bir çözüm devreye alınarak kurumun marka değerine katkı sağlandı. Üretim planı dışında alımların minimuma indirgenmesi sağlandı. Üreticiler arasında adalet sağlanıp kurumun üretici gözündeki itibarı artırıldı. Yüz tanıma ve GPS kontrolü ile alım personelinin takibi ve verimliliği izlenebilirken; çay alımı planlı hale getirildi ve üretim ihtiyacına göre alım yapılması sağlandı. Satın alınan çay miktarının kalitesi artırıldı, alınan çay miktarının net olarak belirlenmesi sağlandı. Çay alımı esnasında girilen bilgilerin anlık olarak merkezi sisteme aktarılması sağlandı.

Pankobirlik’in veri yönetimi Vodafone Veri Merkezi üzerinden sağlanacak

Pankobirlik ise, stok kontrolü, satış ve ciro yönetimi gibi operasyonel işlemlerini Vodafone veri merkezleri üzerinden sağlanan hizmetlerle tek bir merkezden yönetebiliyor. Bu sistemlerin erişilebilirliği Vodafone veri merkezleri üzerinden sağlanmakta olup, sistem güvenliği ise Vodafone’un uzman kadrosu ile başarıyla sağlanıyor. 36 ay sürecek Pankobirlik işbirliği kapsamında; Birliğe bağlı Kooperatifler ve mağazaları, kesintisiz ve güvenli bir şekilde Vodafone Veri Merkezleri üzerinden sunulacak kurumsal uygulamalarına erişim sağlayabilecek.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...