370 bin genç çiftçi başvurdu

0
798

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 20 günde ön başvuruda bulunan genç çiftçi sayısının 370 bine ulaştığını belirterek, bunların 135 bininin evraklarını tamamlayarak il veya ilçe müdürlüklerine başvurduğunu bildirdi.

Bakan Çelik yaptığı açıklamada, 13 Nisan itibarıyla başvuruların başladığını hatırlatarak, genç çiftçilerin programa yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Çelik, programın 3 yıllık bir süreci olduğunun altını çizerek, projeye bu yıl için 450 milyon lira bütçe ayrıldığını kaydetti.

Proje başvurularının 12 Mayıs’a kadar devam edeceğine dikkati çeken Çelik, bugüne kadar internet üzerinden ön başvuru yapan kişi sayısının 370 bine ulaştığını belirtti. Çelik, bunlar içerisinden evraklarını tamamlayarak il veya ilçe müdürlüklerine başvuran genç çiftçi sayısının 135 bin olduğunu aktardı.

Ön başvuruların büyük bölümü hayvansal üretim için

Bakan Çelik, internet üzerinden yapılan başvuruların 364 bininin hayvansal üretim amaçlı projeler olduğuna işaret ederek, söz konusu ön başvuruların 5 bin 700’ünün de bitkisel üretimi hedeflediğini bildirdi.

Hayvansal üretim proje başvurucularının 134 bininin evraklarının il ve ilçe müdürlüklerine ulaştığını belirten Çelik, “Şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Başvurular 12 Mayıs’ta sona erecek. Sonrasında illerde oluşturulacak Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından projeler değerlendirilecek.” diye konuştu.

Genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe

Program kapsamında genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe yoluyla destek verilecek. Söz konusu program, nüfusu 20 binden az olan yerleşim birimlerini kapsıyor.

Söz konusu destekten yararlanabilmek için belirlenen proje konuları şöyle:

“Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projeleri, kanatlı ve ipekböceği yetiştiriciliği projeleri, bitkisel üretime yönelik, kapama meyve bahçesi tesisi projeleri, fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği projeleri, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği projeleri, kültür mantarı üretimi projeleri, yöresel ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi konulu projeler, coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeler, coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konulu projeler.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz