Yeni Çin Seddi: Çin’in Uluslararası Para İlişkilerinde Güç ve Siyaset

0
526
Kitapta, Çin’in para birimi renminbinin şimdiden ABD’yle Çin’in güç dengelerini değiştirdiğinden söz ediliyor.

Koç Üniversitesi Yayınları’nın (KÜY), Politik Ekonomi kategorisinde yayımladığı Yeni Çin Seddi: Çin’in Uluslararası Para İlişkilerinde Güç ve Siyaset kitabı raflardaki yerini aldı. Waterloo Üniversitesi ve Balsillie Uluslararası İlişkiler Okulu’nda Edebiyat Fakültesi Siyasal İktisat Bölümü Başkanı Profesör Eric Helleiner ve Çatışma Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Jonathan Kirshner tarafından derlenen kitap, Barış Cezar tarafından Türkçeye çevrildi. Kitap, Çin’in uluslararası para ilişkilerinde sahip olduğu gücü, Çin hükümetinin önceliklerini, niyetlerini ve tercihlerinin nedenlerini inceliyor.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), Yeni Çin Seddi: Çin’in Uluslararası Para İlişkilerinde Güç ve Siyaset adlı kitabı Politik Ekonomi kategorisinde yayımladı. Eric Helleiner ve Jonathan Kirshner tarafından derlenen ve Barış Cezar tarafından çevrilen kitapta siyasal iktisat ve Çin konularında uzman araştırmacılar, Çin’in uluslararası para ilişkilerinde siyasetin ve gücün oynadığı kilit rolü ve Çin’in siyasal tercihlerinin ardındaki farklı güdüleri inceliyor.

Kitapta, dünyanın en büyük döviz rezervini elinde tutan Çin’in, uluslararası para sisteminin önemli bir oyuncusu olduğu ve değişen düzende de öneminin daha da artacağı anlatılıyor. Çin’in para birimi renminbinin şimdiden ABD’yle Çin’in güç dengelerini değiştirdiğinden söz ediliyor.

Waterloo Üniversitesi ve Balsillie Uluslararası İlişkiler Okulu’nda Edebiyat Fakültesi Siyasal İktisat Bölümü Başkanı Profesör Eric Helleiner ve Çatışma Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Jonathan Kirshner, Çin’in uluslararası para siyasetini aydınlatarak, yükselişinin ekonomik ilişkiler üzerindeki etkilerine, renminbinin uluslararasılaşmasının ve ülkenin üstünlüğünün gelecekteki sonuçlarına dair küresel bir açıklama sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz