TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması’nın 2015-2016 dönemi sonuçları, bugün (5 Mayıs 2016) gerçekleştirilen büyük finalde belli oldu. İş fikrine güvenen 3.195 üniversite öğrencisinin 1.292 projesi arasından tüm süreçleri başarıyla tamamlayarak ipi göğüsleyen ilk üç ekip şöyle sıralanıyor: Otizm hastalarına yönelik projeleri ile OTSİMO ekibi birinci, platin grubu metallerin saflaştırılmasını konu alan projeleri ile MC365 Ekibi ikinci, genç tasarımcıları kadın giyim markalarıyla buluşturan NUYAP ekibi ise üçüncü oldu.
Üniversite öğrencilerinin ekip halinde iş fikirleri ile başvurdukları bir fikir yarışması olan ve bu yıl kendi rekorunu kırarak 3.195 üniversite öğrencisinden başvuru alan “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Yarışması’nın 2015-2016 dönemi, 5 Mayıs 2016 Perşembe günü Sabancı Center’da yapılan Ödül Töreni ile sona erdi. Ödül Töreni’ne yarışmaya katılan gençlerin yanı sıra, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, gençlere projelerinde rehberlik yapan TÜSİAD üyeleri ve girişimcilik ekosisteminin önde gelen pek çok ismi de katıldı.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes’in açılış konuşmasını gerçekleştirdiği törende, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Erkut, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras ve Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Nazlı Boyner’den oluşan final jürisinin değerlendirmesiyle seçilen 5 finalist ekip, sahnede iş fikri sunumlarını gerçekleştirdi.
Jüri değerlendirmesinin ardından sırasıyla 75.000 TL, 50.000 TL ve 25.000 TL’lik ödüllere layık görülen üç iş fikri açıklandı. Ödül töreninde, TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması’nın 2015-2016 döneminde en çok başvuru alınan ilk üç üniversiteye (İzmir Ekonomi Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi) birer plaket de takdim edildi.
“Girişimci olmak isteyen gençlerin peşindeyiz.”
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, konu hakkında şunları söyledi:
“TÜSİAD olarak, Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması’nda temel hedefimiz, girişimci gençlere iş fikirlerini hayata geçirmelerini kolaylaştıracak kapılar açmak. Başarılı, ilham verici, yol gösterici, sorgulayıcı, başkalarını harekete geçiren TÜSİAD kimliğimiz ile gençleri etkilemek, geleceği bu gözle oluşturmalarını sağlamak istiyoruz. Girişimcilerin kurduğu bir kurum olarak girişimcilik ruhunu gençlerimize aşılamak ve girişimciliği bir kariyer hedefi olarak benimsemelerini sağlamak istiyoruz. Yarışma kapsamında gençler iş planı oluşturmaktan networking fırsatlarına uzanan gerçek bir iş hayatı deneyimi yaşıyor; TÜSİAD üye rehberleri ile yüzyüze çalışma imkanı yakalıyor, risk almadan, maddi bir kayıp yaşamadan süreç deneyimine ortak oluyorlar. Proje, ekiplere rehberlik eden 14 TÜSİAD üyesi açısından da çok değerli. Hepsinin görüşü şu noktada birleşiyor: Biz onlara bilgi aktarırken, onlardan da pek çok konuda bilgi alabiliyoruz. Gençlerin bakış açıları, yeni dönemin ihtiyaçları ve beklentileri adına biz iş insanlarına ışık tutuyor. Bununla beraber yarışma kapsamında karşılaştığımız iş fikirleri yalnızca gelir elde etme hedefli değil, pek çok sosyal proje başvurusu da aldık. Bu durum gençlerimizin girişimcilik ruhuna sahip olmalarının yanı sıra sosyal bilinçlerinin de yüksek olduğuna işaret ediyor. Bugüne dek projemize destek olan tüm üyelerimize ve girişimcilik ekosistemindeki tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, bu süreç deneyimine ortak olan tüm gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum.”