Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şişli Şube Başkanı Ersin Varlık Aşlamacı, yazdığı ilk kitabı ‘Aliş’e Yaşam Dersleri’nde, Halil Cibran’dan Ahmet Arif’e, Cengiz Aytmatov’dan Aziz Nesin’e Türk ve Dünya edebiyatına damga vurmuş 52 kişinin eserlerinden bölümlere ve yaşam öykülerine yer veriyor. Yazar, tüm geliri öğrencilere bağışlanacak olan kitabında, torunu Ali Şemsi’ye (Aliş) kendisinin de tavsiyelerinin yer aldığını ifade ediyor.
Bu dünyada en çok çocukları, kuşları ve çiçekleri sevdim!
“Ben bu dünyada en çok çocukları, kuşları ve çiçekleri sevdim. Onların cıvıltıları, renkleri ve kokuları yaşamım boyunca en büyük mutluluğum oldu. İşte bundandır yüreğimi bir kuşun kanadına yükleyip, dünyayı çocuk gülüşleriyle çiçeklendirme isteğim.”
Yukarıdaki sözlerin sahibi Ersin Varlık Aşlamacı, yeni çıkan kitabı ‘Aliş’e Yaşam Dersleri’nde ülkemizin tüm çocuklarına sesleniyor. Torunu Ali Şemsi’nin (Aliş) doğumu ile ona yazılar yazmaya başlayan fakat bunun sadece Aliş ile sınırlı kalmayıp tüm çocuklara ulaşması gerektiğine karar veren Aşlamacı; 52 hafta (1 yıl) boyunca yazdığı, 52 birbirinden değerli kültür-sanat-edebiyat insanının kılavuz portresini içeren kitabında Halil Cibran’dan Ahmet Arif’e, Cengiz Aytmatov’dan Aziz Nesin’e Türk ve Dünya edebiyatına damga vurmuş 52 kişinin eserlerinden bölümlere ve yaşam öykülerine yer veriyor.
Ersin Varlık Aşlamacı, kitabının çıkış öyküsünü şöyle anlatıyor;
“Sevgili torunum, gözümün nuru Ali Şemsi’nin (Aliş’imin) dünyaya gelişi bizlere sonsuz bir mutluluk getirdi. İlk günden başlayarak ona şiirler, şarkılar söylüyordum. Bir aylık olduğunda ilerde okuyup beni hatırlaması isteğiyle her pazar günü onun için yazılar kaleme almaya başladım. Bir yıl boyunca (dile kolay, tam elli iki hafta; 1 Ekim 2017’den 23 Eylül 2018’e kadar) aralıksız kültür- sanat- edebiyat insanlarının can bulduğu kılavuz portreleri ele alarak, bu 52 değerli kişinin yaşam öykülerini, eserlerinden örnekler vererek anlatmaya çalıştım. Her insanın bu dünyaya bir görevle geldiğinin ve birbirinin dünyasında yer alarak iz bıraktığının bilinciyle bu satırları kaleme almak istedim. Bu anlamda bir yandan beni ben eden kişilere olan gönül borcumu ödemek, öte yandan ilk göz ağrım, sevgili torunum Ali Şemsi’yle birlikte yüzlerce çocuğuma benden bir armağan bırakmak isteğiyle okuyucularımla buluşmak, söyleşmek, dertleşmek, sonrasında anlamlı bir eser bırakmak çok güzel oldu. Her canlının sadece kendisine ait olan parmak izleri gibi yürek izi de kendisi bu dünyadan göçse bile başka yüreklerde yaşamaya devam eder… İzler kuşaktan kuşağa sürer gider… Hayatımızı sürdürmemiz sırasında bizleri besleyen, var eden, bilgi ve kültürün devamını sağlamanın gönül borcumuz olduğunu düşündüm ve bu kitapta yer alan elli iki çok değerli kişiyi anmak, izlerini sürdürmek, yazıyla yaşatmak istedim.”