15.7 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 2, 2024

Tetra Pak’a Yeşil Nokta Sanayi Ödülü

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı ÇEVKO tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Yarışması” sonuçlandı. Yarışmanın Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları kategorisindeki Yeşil Nokta Sanayi Ödülü, ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ adlı projesi ile gıda işleme ve paketleme çözümleri firması Tetra Pak’ın oldu.

Türkiye’de Yeşil Nokta markasını kullanan firmaların katıldığı yarışmanın ödül töreni, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleştirildi. Tetra Pak, ilköğretim öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ adlı projesi ile Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları kategorisinde Büyük Ölçekli İşletme sınıfında Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’nün sahibi oldu.

Tetra Pak’tan yapılan açıklamada, şirketin 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlattığı ve bugüne kadar ülke çapında yaklaşık 1.150.000 ilköğretim öğrencisine çevre konusunda eğitimlerin verildiği ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ projesini 2015 yılında da devam ettirdiği kaydedildi. Bu kapsamda 2015 yılı sonuna kadar 50 bin öğrenciye ulaşılmış olacağı bilgisi de açıklamada yer aldı.

1450257880_KSDY_bannerKüçük Şeyler Doğayı Yeniler projesiyle, öğrencilere süt ve meyve suyu ambalajlarının geri dönüşümlü olduğunu vurgulanarak, 3 istasyondan oluşan geri dönüşüm setiyle “geri dönüşüm deneyimi” yaşatılıyor.

Küçük Şeyler Doğayı Yeniler eğitimlerinde ilköğretim öğrencilerine doğal kaynakların tasarruflu kullanımının önemi anlatılırken, yenilenebilir kaynakların önemine de vurgu yapılıyor. Projeyle, geleceğin yetişkinleri olacak çocuklara, atıkların ülke ekonomisine geri kazandırılması için doğru değerlendirilmesi gerekliliğinin aktarılmasını amaçlıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde ilkokul 2.,3.,4. sınıf, ortaokul 5. sınıf öğrencilerine, ambalaj atıklarını neden diğer atıklardan ayrı biriktirmeleri gerektiği anlatılıyor. Süt ve meyve suyu ambalajlarının kağıda nasıl geri dönüştürüldüğü çocukların da katıldığı geri dönüşüm seti uygulamasında uygulamalı olarak gösteriliyor. Eğitimlerdeki ana içerikler; doğal kaynakların verimli kullanımı, yenilenebilen ve yenilenemeyen kaynaklar, atıkların ayrı biriktirilmesi, süt ve meyve suyu kutularıyla geri dönüşüm deneyimi olarak sıralanabilir. Eğitimin ‘geri dönüşüm deneyimi’ bölümünde ise öğrenciler, geri dönüşümün tüm adımlarını canlı olarak görebiliyorlar.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...