Dünya çapında 600 tesisi artık çöplüğe katı atık göndermiyor!

0
876
Unielever'in Türkiye’deki fabrikaları, 2013’ten bu yana ‘Sıfır tehlikesiz katı atık’ statüsünde...

Unilever, fabrikaları, depoları, dağıtım merkezleri ve ofisleri de dahil olmak üzere, 70 ülkede 600’ü aşkın tesisinde, katı atık alanlarına tehlikesiz atık göndermemeye başladı. Şirket bu sayede 200 milyon avroluk bir maliyet tasarrufu ve yüzlerce kişiye iş imkanı sağladı.

Sürdürülebilir Yaşam Planı doğrultusunda küresel iş dünyasına ve sektörüne örnek olacak çalışmalara imza atan Unilever, bu kapsamda yeni bir başarıya daha ulaştı. Şirket, fabrikaları, depoları, dağıtım merkezleri ve ofisleri de dahil olmak üzere, 70 ülkede 600’ü aşkın tesiste katı atık alanlarına tehlikesiz atık göndermemeye başladı. Faaliyetlerinde ortaya çıkan çeşitli tehlikesiz atıkları tanımlayan Unilever, bu tesislerden çıkan atıkların geri kazanımı için alternatif yöntemler bulduğunu ve bu sayede 200 milyon avroluk bir maliyet tasarrufu ve yüzlerce kişiye iş imkanı sağladığını açıkladı.

Nihal_Temur
Unilever Türkiye, İsrail, Orta Asya ve İran Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihal Temur

Dünyada her yıl toplanan 1,3 milyarlık ton katı atığın yüzde 80’lik bölümünün, katı atık alanlarına gönderildiğine dikkat çeken Unilever Türkiye, İsrail, Orta Asya ve İran Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihal Temur:

“Bu miktar neredeyse 1,5 milyon futbol sahasını kaplamaya eşdeğer. Sıfır atık hedefimiz, Unilever olarak sürdürülebilir büyüme iddialarımızın yanı sıra kaynak açısından dayanıklılığımızı korumak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek konusundaki kararlılığımızın da altını çiziyor. Ancak daha geniş bir kitle hareketine ilham verebilmek için yapılacak daha çok iş var. Tüm dünyada sıfır atığa geçilmesi çalışmalarını hızlandırmak için Unilever ortaklarıyla bir ağ kurarak ve onlarla birlikte çalışarak, tüm dünyada öncü bir rol üstleniyor” diye konuştu.

Türkiye’deki fabrikalar, 2013’ten bu yana ‘Sıfır tehlikesiz katı atık’ statüsünde

Unilever’in Türkiye’de, son olarak üretime başlayan Konya Algida Fabrikası da dahil olmak üzere tüm fabrikalarının 2013 yılından bu yana ‘sıfır tehlikesiz katı atık’ statüsünde üretim yaptığını, 2015 itibarıyla bunlara depolar, dağıtım merkezleri ve ofislerin de eklendiğini belirten Nihal Temur, Konya’da 2016 yılı içinde faaliyete geçmesi planlanan Ev ve Kişisel Bakım ürünleri fabrikasının da ‘sıfır tehlikesiz katı atık’ statüsüne sahip olacak şekilde tasarlandığını kaydetti.

2degress platformu ile işbirliği

Unilever’in nihai hedefinin, tüm değer zincirinde sıfır atığa ulaşmak olduğunu ifade eden Temur, “Sıfır atığa ulaşmak için devam eden çalışmalar aynı zamanda sürdürülebilirlik için sağlam bir iş gerekçesi de sunuyor, çünkü atıkların bu şekilde bertaraf edilmesi, 200 milyon avroluk bir maliyet tasarrufu ve yüzlerce kişiye iş imkanı da sağlıyor.

Unilever hedeflerinin ve diğer işletme ve sektörleri de sıfır atığa yöneltmenin ancak tedarikçiler, ortaklar ve diğer organizasyonlarla birlikte ve onlardan bir şeyler öğrenerek gerçekleşebileceğine inanıyor. Bu nedenle, Unilever aynı zamanda, sıfır atık modelini daha da ileriye taşımak amacıyla çeşitli organizasyonları bir araya getirmeye yardımcı olacak lider bir değer zinciri platformu olan 2degrees ile yeni bir işbirliğine girdiğini de duyurdu. Bu işbirliği, 2016 yaz döneminde hayata geçirilecek.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz