Taklit ve sahte üründe Çin’in ardından ikinciyiz

0
885

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan rapora göre, 500 milyar dolara yaklaşan küresel taklit ve sahte ürünlerde yüzde 63,2 oranı ile başı çeken Çin’i, yüzde 3,3 ile Türkiye takip ediyor.

OECD raporunda dünyada yıllık korsan ve sahte mal ithalatının hacminin 500 milyar dolara yaklaştığı uyarısı yapıldı. 2013 yılında bu rakamın 461 milyar dolar olduğu ve bu miktarın küresel ithalatın yüzde 2,5’ine denk geldiği kaydedilen rapora göre, taklit ve sahte malların yüzde 63,2’si Çin’den, yüzde 3,3’ü Türkiye ve yüzde 1,9’u ise Singapur’dan geliyor.

doug_frantz_1
OECD Genel Sekreter Yardımcısı Doug Frantz

Rapor üzerine değerlendirmelerde bulunan OECD Genel Sekreter Yardımcısı Doug Frantz, sahte malların, terörizmin yakıtı olduğunu vurguladı. Frantz ayrıca, otomobil yedek parçalarından, ilaçlara, çocuk sağlığını bozan oyuncaklara ve gıdalara kadar üretilen sahte ürünlerin insan hayatını tehlikeye attığını da sözlerine ekledi.

ABD, İtalyan ve Fransız mallarının en fazla taklit edilen ürünler arasında yer aldığı kaydedilen raporda, Avrupa Birliği ülkelerine ithal edilen malların yüzde 5’ini de taklit ve sahte ürünlerin oluşturduğu belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz