0.5 C
Ankara
Cumartesi, Aralık 21, 2024

Milenyum jenerasyonu tedarik zincirine yön verecek

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Yapılan yeni bir araştırma, gelecek bir kaç yıl içerisinde tüketicilerin alışveriş yapma şekilleri değiştikçe 18-34 yaş arası milenyum jenerasyonunun tedarik zincirleri üzerinde büyük bir etkisi olacağını ortaya koyuyor.

Tedarik zinciri ve piyasa araştırma kuruluşu EFT tarafından yayımlanan Yeni Trendler Raporunda, tüketicilerin alışverişte online, mobil ve sosyal medya gibi yeni kanallara yönelmelerinin tedarik zincirini “değiştirerek” etkileyecek etmenlerden biri olduğu belirtiliyor. 2015 yılı Ekim ayında 300 tedarik zinciri ve lojistik yöneticisi ile yapılan anketler sonucunda oluşturulan raporda, katılımcıların yüzde 69’u milenyum jenerasyonunun tüketicilerin ürünleri satın alma şekillerini değiştireceği ve dolayısıyla bu durumun tedarik zincirlerinin idaresini de etkileyeceği  görüşünde.

Teknolojiye adaptasyon

Katılımcıların yüzde 55’inden fazlası ayrıca milenyum jenerasyonunun teknolojiyi anlayabilme ve teknolojiye adapte olabilme yeteneğinin tedarik zincirlerinin düzenlenmesinde pek çok yeni inovasyona da yön vereceği görüşünde. Bu durum; üretim, perakende ve tüm lojistik sistemler için de geçerli.

EFT araştırma başkanı Haley Garner, özellikle kendilerini farklılaştırma arayışında olan lojistik şirketleri için bu araştırma verilerinin dikkate değer bir önemi olduğunu belirtiyor. Benzer bir şekilde üreticiler ve perakendeciler de kendi tüketici tabanlarını anlayarak ve bu yönde inovasyonlar gerçekleştirerek milenyum jenerasyonunun faydasını görebilir.

Raporun sağladığı önemli bilgilerden bir diğeri de, katılımcıların yüzde 60’ının kestirimsel (öngörücü) istatistiği halihazırda kullandığı ya da 2018 yılına kadar kullanacağı verisi oldu. İhracatçıların yüzde 48’i lojistik sektöründe satın alma ve birleşmeleri olumlu karşılarken, ihracatçıların yüzde 39’u daha geniş coğrafi alanlarda tam hizmet sağlayan lojistik şirketlerini tercih ettiklerinden satın alma ve birleşmeleri memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler.

Raporda lojistik endüstrisinin büyük veri kavramından, analitiğin önemine ve şimdi de kestirimsel istatistiğe geçiş yaptığı belirtiliyor. Kestirimsel istatistikte veri analizine dayalı gelecekle ilgili öngörüler oluşturulabiliyor.

‘Kestirimsel istatistik’

Raporda istatistikte daha çok bilgisayar kullanıldıkça ve yapısal olmayan verileri işlemek zorunda kalındıkça algoritmaların daha da karmaşıklaştığı ve betimsel istatistiğin yerini kestirimsel istatistiğin aldığı belirtiliyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 19’u halihazırda kestirimsel istatistik kullanıyor, katılımcıların yüzde 43’ü de 2018 yılına kadar kestirimsel istatistik kullanıyor olacaklarını belirtiyor.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...