Ortaklıklarını güçlendirmek için Mutabakat Zaptı imzalayan BM Gönüllüleri ve FAO, açlıkla mücadele ve sürdürülebilir tarıma katkıda bulunmak isteyen gençler ve profesyoneller için fırsatlar sunuyor.
BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV) programı arasındaki bağların derinleştirilmesi açlık ve kırsal yoksulluk ile mücadeleye katılmak isteyen gençler ve uzmanlar için imkanlar sunuyor.
FAO Genel Direktör Yardımcısı Daniel Gustafson ile UNV İcra Koordinatörü Oliver Adam işbirliklerini arttırmak ve daha hızlı konuşlanmayı kolaylaştırmayı amaçlayan Mutabakat Zaptını geçtiğimiz hafta imzaladı.
UNV programıyla 150’den fazla ülkeden yaklaşık 6 bin 600 BM Gönüllüsü 120’den fazla ülkede BM organizasyonlarında ve Barış Koruma Operasyonlarında görev alıyor. FAO şu anda Çad, Honduras, Moğolistan, Vietnam ve başka birçok noktada 17 BM Gönüllüsü pozisyonu açıkladı.
Gustafson “Açlık ve kırsal yoksulluk ile mücadelede gönüllüğün doğasının kapsayıcılığını ve ruhunu harekete geçirme bizim için çok önemli. Dayanıklılık ve sürdürülebilirliği teşvik için FAO’nun ülkeleri destekleme çabaları BM Gönüllülerinin katkı ve kabiliyetlerinden son derece faydalanacak.” dedi.
UNV İcra Koordinatörü Adam da “UNV FAO ile devam eden olumlu bağlarını derinleştirmekten memnuniyet duyuyor. UNV yoksulluğun düşürülmesi, iklim değişikliği ve dayanıklılık konularında güçlü bir sicile sahip. BM Gönüllülerimiz Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve FAO’nun beş stratejik amacına hizmet eden bir dizi uzmanlıklara sahip. Bu imkanı işbirliğimizi genişletmek için memnuniyetle karşılıyorum.” diye konuştu.
BM Gönüllüleri tarım, balıkçılık, ormancılık ve doğal kaynaklar gibi birçok teknik alanda çalışabiliyor. FAO’da konuşlandırılacak BM Gönüllüleri toprak restorasyonundan beslenme ve gençlerin farklı projelere dahil olması gibi birçok alanda çalışıyor olacak.
BM Gönüllüleri: Farklı hikayeler, ortak hedefler
FAO bünyesinde Sudan’da BM Gönüllüsü olarak görevlendirilen Pakistanlı Firoj Ahmed dayanıklılık inşa programını desteklemek amacıyla kapsamlı bir hane halkı anketi yürütüyor. Son iki seneden beri Sudan’da BM Gönüllüsü olan Ahmed FAO’nun Sudan’da Erken Uyarı Erken Hareket Geçme (EWEA) girişiminin irtibat noktası olarak görev yapıyor.
Çek vatandaşı Barbora Chmekova ise FAO’nun Vietnam ofisinde tarımsal pazarları nasıl daha kapsayıcı getirilebileceğinin üzerinde çalışıyor. Chmekova için FAO için BM Gönüllüsü olarak çalışmanın iyi yanı toprakbilimci olarak iklim değişikliği uyumu, felaketlere hazırlılık, politika geliştirme gibi konularda teknik yeteneklerini güçlendirmek.
Fransa’dan yeni mezun olan ve şu anda Çiftçi Alan Okulu projesinde çalışan Théo Martin için Senegal’de FAO bünyesinde BM Gönüllüsü olarak görev almak hayatında önemli bir adım. Martin “Tarım; toplum, iklim değişikliği ve ekonomik modelleme gibi birçok ana sorunun kesişme noktasında yer alıyor. Tarım meseleleri bugün daha önce hiç olmadığı kadar önemli hale geldi.” dedi.