Avrupa’da e-ticaret cirosu 534 milyar avroya ulaştı

0
3305
Avrupa'da e-ticaret hacmi 534 milyar avroya ulaştı

E-ticaretin bir kez daha çift haneli bir büyüme gösterdiği Avrupa’da toplam e-ticaret cirosu geçen yıl yüzde 11 artarak 534 milyar avroya ulaştı. Bu yıl için yüzde 13’lük bir büyüme oranı beklenen Avrupa e-ticaretinin 2018’de 600 milyar avroyu aşacağı tahmin ediliyor.

“Avrupa E-ticaret 2018 Raporuna” göre, Avrupa e-ticaret endüstrisi önemli bir büyüme gösterdi. Raporda, beş yıl önce 307 milyar avrodan fazla bir değere sahip değilken, 2018 yılında B2C e-ticaretinin 602 milyar avroya yükselmesinin beklendiği ifade ediliyor.

ecommercenews.eu web sitesinin konuya ilişkin haberine göre, Avrupa’da e-ticaretin çoğu, Avrupa’daki toplam perakende satış cirosunun yaklaşık yüzde 68’ini oluşturan Batı Avrupa’da üretiliyor. Güney Avrupa, Kuzey Avrupa ve Doğu Avrupa, Avrupa e-ticaretinin sırasıyla yüzde 12, 8 ve 6 ile çok daha düşük bir paya sahip olduğunu gösteriyor. Ancak bu bölgeler, aynı zamanda en hızlı büyüyen e-ticarete sahip bölgeler. E-ticaretin geçen yıl yüzde 37 arttığı Romanya örnek olarak gösteriliyor.

Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya, Avrupa e-ticaretinde başı çekiyor. Birleşik Krallık (178 milyar Avro), Fransa (93,2 milyar Avro) ve Almanya (93 milyar Avro), yine Avrupa’daki en büyük üç e-ticaret piyasası olarak öne çıkıyor. Bu üç ülke, birlikte, toplam Avrupa e-ticaret cirosunun üçte ikisinden fazlasını oluşturuyor.

Web siteleri sıralamasında ise Amazon ve eBay Avrupa’da çok baskın. Alibaba Group, Amazon ve eBay’in, gerisinden dikkat çekici şekilde geliyor.

Raporda, tüketicilerin son sınır ötesi çevrimiçi satın alımlarının hangi platformda gerçekleştiği sorusuna verilen cevaplarda şu sonuçlar ortaya çıktı:

Dört tüketiciden biri Amazon’da alışveriş yapmış, bunu sırasıyla Alibaba / Aliexpress (yüzde 14), eBay (yüzde 8) ve Wish (yüzde 8) izliyor.

Veriler Amazon’un (yüzde 72) ve Avusturya’da (yüzde 64) en popüler pazaryeri olduğunu göstermekte. AliExpress ise Rusya’da (yüzde 69) ve Hollanda’da (yüzde 35) yaygın olarak kullanılıyor.

Toplamda, Avrupa’daki tüm çevrimiçi alışveriş yapanların % 38’i, 2017 yılında yurtdışına sipariş verdi, bunların yarısını diğer AB ülkelerindeki satıcılardan internet üzerinden mal veya hizmet siparişi verenler oluşturuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz