Recep Konuk sert konuştu: “İtibar suikastı yapmaya çalışıyorlar”

0
1081
Konya Şeker’in büyümesinden rahatsız olan bazı mihrakların dedikodudan, tezvirattan medet umduğunu, çiftçiyi bölmek için fısıltı gazeteleriyle kuruma itibar suikastı yapmaya çalıştığını söyleyen Başkan Recep Konuk, “Diyorlarmış ki, Konya Şeker batıyor. Evet, batıyor, batıyor da onların ima ettiği gibi değil. Konya Şeker batıyor diyenlere batıyor” şeklinde konuştu.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker’in büyümesinden rahatsız olan bazı mihrakların dedikodudan, tezvirattan medet umduğunu ve kuruma itibar suikastı yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde 64’üncü Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı. Tüm kararların oy birliği ile alındığı Genel Kurula, yaklaşık 5 bin çiftçi katıldı. Genel Kurulda konuşan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, sözlerine 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekerek başladı ve Türkiye’nin, parti ayrımı yapmadan demokrasinin yanında yer aldığını, darbenin karşısında saf tuttuğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi, hükümetin kararlılığı, silahlı kuvvetlerin büyük bir bölümünün demokrasinin yanında tavır sergilemesi, emniyet teşkilatının olağanüstü gayreti ve Türk halkının sokakları, meydanları darbecilere dar etmesiyle bu girişimin bastırıldığını belirten Başkan Recep Konuk, darbe girişiminde Başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, millete, milletin geleceğine sahip çıktığını, Türk milletinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, hükümeti, darbenin karşısında yer alan asker ve polisi yalnız bırakmadığını vurguladı.

konya_seker

“Darbenin bedelini millet öder”

Darbelerin, ülkemizi her zaman geriye götürdüğünü ifade eden Başkan Recep Konuk, “Ben 1956 doğumluyum. Bu salonun ekseriyeti benim gibi 2 gerçek darbeye, bir de post modern darbeye şahit oldu. Darbelerin bu ülkeye verdiği zararı, bu milletin ikbal yürüyüşüne vurduğu gerçek darbeleri tek tek anlatmayacağım. Silahların gölgesinde yaşamanın zorluğundan, hukukun askıya alınmasının sonuçlarından bahsetmeyeceğim. Size sadece bir örnek vereceğim. Şunu bilin yeter, darbeler sadece siyasete yapılmaz. Darbeler asıl olarak millete yapılır. Daha doğrusu darbenin bedelini millet öder. Bugüne kadar böyle oldu. Emin olun bu darbe girişimi de başarılı olsaydı yine bu darbenin faturası millete yani size kesilecekti. Faturayı bu salondaki herkes ödeyecekti. Belki sizin kooperatifinizin, şirketlerinizin başına omuzu yıldızlılar gelecek, pancarı emir komuta zinciri içinde ekecektiniz. Mutlaka ama mutlaka darbenin faturası için sizin cebinize dokunulacaktı. Bunu ezbere söylemiyorum. Tarih ne için var, ders alınsın diye. Biz iki tane fiili darbe yaşadık. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra darbeciler sadece Menderes’i, Polatkan’ı, Zorlu’yu asmakla kalmadılar, Türkiye’nin ekonomisini de nefessiz bıraktılar. 12 Eylül 1980 darbesini yapanlar sadece millete baskı ve zulüm uygulamadı, ekonomiyi de baskı altına aldılar. 28 Şubat 1997’de post modern darbe ile hükümet değiştirenler, sadece hükümete, siyasete mi el attılar sanıyorsunuz? Post modern şekilde milletin cebine de el attılar” ifadelerini kullandı.

“Düzeni bozulanlar rahatsız oldu”

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin ülke tarımı ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesinde, çiftçilerin bilgi ve gelir seviyesinin yükseltilmesinde, Türkiye’nin ihtiyacı olan hammaddenin dışa bağımlı olmadan karşılanabilmesinde, üretimin sürdürülebilir hale getirilmesinde, refah ve kalkınmanın artırılmasında önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Konuk, konuşmasında bazı kesimlerin, pancar şekerinin dile getirilmesinden rahatsız olduğunu da dile getirdi.

Başkan Recep Konuk, “Televizyonlarda yayınladığımız 2 reklam için şikâyette bulunmuşlardı. 3’üncü şikâyetlerini de bayramdan önce yapmışlar. Bir kez de Tüketici Mahkemesine dava açtılar, elleri boş döndüler. Şikâyet sebepleri ne? ‘Glikoz şurubu içermez’ dememiz. Biz yalan söylemiyoruz. Biz ne kullanıyorsak onu söylüyoruz. Bundan niye rahatsız oluyorlar biliyor musunuz? Kârdan zarar ettikleri için. Kurdukları düzen bozulduğu için. Ben buradan onlara sesleniyorum, biz ürünümüze güveniyoruz. Siz de güveniyorsanız buyurun ambalajlara siz de ürününüzün adını açık açık yazdırın. Size söz biz Rekabet Kuruluna, Reklam Kuruluna, Tüketici Mahkemesine şikâyet etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 “Laf değil, çare ürettik”

Konya Şeker’in büyümesinden rahatsız olan bazı mihrakların dedikodudan, tezvirattan medet umduğunu, çiftçiyi bölmek için fısıltı gazeteleriyle kuruma itibar suikastı yapmaya çalıştığını söyleyen Başkan Recep Konuk, “Diyorlarmış ki, Konya Şeker batıyor. Evet, batıyor, batıyor da onların ima ettiği gibi değil. Konya Şeker batıyor diyenlere batıyor” diye konuşmasını sürdürdü.

Konya Ovası’nın birinci önceliğinin su olduğunu vurgulayan Başkan Konuk, “Yıllarca önce yine bir Konya Şeker Genel Kurulu’nda Göksu’nun suyu ile Konya Ovası’nı buluşturmalıyız. Eğer vazife bize düşerse binlerce çiftçi biz o suyu bu ovayla buluştururuz demiştik. Bu yapılamayacak iş değildi ve şükür yapıldı. Mavi Tünelin kurulmasında emeği geçenlere bir kez daha bu vesileyle teşekkür ediyorum. Ancak, bu ovaya yetmez. Özellikle ovanın kuzeyi için yeni projelere ihtiyaç var. Biz Ankara’da bu işlerin de takipçisiyiz. Ankara’da suyu da kurcalıyoruz. Bakın gübreyi kurcaladık, pancar fiyatını kurcaladık sonuç ortada. İnşallah önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız veya Başbakanımız ikinci KOP’u açıklayacaklar” dedi.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin, laf değil, çare ürettiğini dile getiren Başkan Recep Konuk konuşmasını şöyle sürdürdü;

“2015-2016 yılında Konya Şeker, yaklaşık 213 milyon lira nakdi avans ödemesi yaptı. Hepiniz biliyorsunuz paranın bir maliyeti var. Bu miktarda bir parayı üretici Ziraat Bankasından kredi olarak kullansaydı, bu paraya toplamda ödeyeceği faiz yaklaşık 26 milyon lira olacaktı. Yani pancar parasını alıp bankaya borcu kapatmaya gittiğinizde, fazladan 26 milyon lirayı Konyalı üretici ödeyecekti. Ceptekini korumak yeter mi? O da yetmez. 2000’li yılların başında bu kurum sizin sadece şeker pancarınızı alabiliyordu. Bugün sizin ürettiğiniz patatesi, ayçiçeğini, kanolayı, mısırı, arpayı, sütü ve besiyi de alabiliyor. 2001 yılında bizim size ödediğimiz toplam ürün bedeli 72,6 milyon $’dı. Rakamı dolar olarak vermemin sebebi kıyaslama imkânı vermesi açısındandır. 2015-2016 kampanya döneminde şeker pancarı için yaptığımız ödeme 220 milyon doların üzerinde ve patates, ayçiçeği, arpa, mısır, kanola, süt ve besi dâhil edildiğinde 2015- 2016 yılında bizim üreticiye ödediğimiz tarımsal girdi bedeli toplamda 450 milyon doların üzerinde. Yani dolar bazında Konya Şeker, üreticinin ekonomisini yaklaşık 6 kat büyütmüştür. Bu rakamlar daha da büyüyecek. Hem işletmeye aldığımız tesislerimiz büyüyecek ve sizin ürettiklerinizden daha çok almamıza imkân verecek hem de yeni üretime başlayacak tesislerimizle büyüyecek. Mesela pancarın, mısırın, arpanın, patatesin, ayçiçeğinin, süt ve besinin yanına bu sene buğday ve üzüm de eklenecek. Özellikle buğdayda önümüzdeki yıldan itibaren tıpkı mısırda olduğu gibi fiyat regülasyonunda Konya Şeker önemli bir rol üstlenmeye başlayacak. Bu sene deneme üretimlerine başlayacak Bulgur Fabrikamızla, Un Fabrikamız sizin buğdayınıza hasat zamanı yapacağı alımla koruma kalkanı oluşturacak. Meyve Suyu Fabrikamızın da devreye girmesiyle Konya Şeker’in eli bağa bahçeye de değecek. Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmazmış. Biz Konya’da baş başa verdik, taşı yerinden kaldırdık. Kaldırmakla da kalmadık, taş taş üstüne koya koya kendi derdimize derman üreten işlere imza attık. Rabbimin birliğimize zeval vermemesi, baş başa vererek daha nice taşları kaldırıp çok daha büyük işlerin üstesinden gelmeyi bu salona Yaradan’ın nasip etmesi temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyor, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz