Yediği yumurtaları beğenmeyip tavuk çiftliği kurdu

0
1736
Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan girişimci Emsal Özdemir, yediği yumurtaları beğenmeyince, eski bir tuğla fabrikasını tavuk çiftliğine dönüştürdü ve organik yumurta üretmeye başladı. ( Tevfik Öztürk - Anadolu Ajansı )

Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan girişimci Emsal Özdemir, yediği yumurtaları beğenmeyince, eski bir tuğla fabrikasını tavuk çiftliğine dönüştürdü ve organik yumurta üretmeye başladı

Emsal Özdemir, yaklaşık 20 dönüm alana sahip fabrikayı devraldıktan sonra doğal yumurta yemek için tavuk çiftliği kurmaya karar verdi. Fabrika alanında gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra 500 tavuk ve 20 horoz alan Özdemir, organik yumurta üretimine başladı.

Çiftliğinde günde ortalama 400 yumurta üreten Özdemir, yumurtaları Amasya ve çevre illerdeki marketlere pazarlıyor.

Özdemir, satın aldığı işletmede farklı bir iş yapmaya karar verdiğini, bölgenin ihtiyacı olduğunu düşündüğü tavuk çiftliğini kurduğunu söyledi.

Özdemir, “Burada tuğla üretimi yapan arkadaşlar iflas etmiş. Burayı alıp tavuk çiftliği kurmaya karar verdim. Bu düşüncemin oluşmasında yediğim yumurtaların kaliteli olmaması da etkili oldu. Yediğimiz yumurtaların hiçbiri organik değildi ve doğal yollarla üretilmiyordu. İnsanlara gezen tavuktan organik yumurta hizmeti vermek için 500 tavuk, 20 horoz alarak üretime başladım. İşimden memnunum. Hayvanlara sevgi verdiğin müddetçe onlar da size sevgisini her şekilde yansıtıyor.” diye konuştu.

yumurta

“Köy yumurtası tadında organik yumurta üretiyorum”

Ürettiği yumurtaları doğal yöntemlerle ürettiğini vurgulayan Özdemir, “Köy yumurtası tadında organik yumurta üretiyorum. Tavuklarım arazide yayılıyor. Yeşillikte yayıldıkları için suni yem verilen tavuklara göre yumurtanın rengi, kokusu, tadı çok farklı. Şu anda Amasya ve çevre illere satış yapıyorum ama amacım çiftliğimi büyütüp ülke geneline hitap etmek.” ifadelerini kullandı.

Metruk binaların ekonomiye kazandırılması gerektiğine işaret eden Özdemir, “Kullanılmayan tuğla fabrikasını tavuk çiftliğine çevirerek ekonomiye, çiftlikte doğal yumurta üreterek de insanların sağlığına katkı sağladığımı düşünüyorum. Uzun yıllar ticaretle uğraştım, şimdi hayvanlarla iç içeyim.” dedi.

Özdemir, tavuk çiftliği için 20 bin lira harcadığını anlatarak, “Milyonlarca lira harcanmış binalar atıl kalıyor, her bina bir şekilde değerlendirilebilir ve ekonomiye kazandırılır. Hayatım boyunca yaptığım en zevkli iş, burada tavuklarla uğraşmak. Buraya geldiğimde insanlarla uğraşmanın stresini atıyorum. Burada gerçekten huzur buluyorum, buradan ayrılmak istemiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz