Hamdi Ulukaya Girişimi üçüncü dönem finalistleri belli oldu

0
593
Hamdi Ulukaya Girişimi’nin ilk iki senesinde Girişimci Adayı Destek Programı yüzde 20 şirketleşme başarısına ulaştı.

Türkiye’de hayallerini gerçekleştirmek ve dünyaya açılmak isteyen girişimci adayları ile startuplara destek veren Hamdi Ulukaya Girişimi’nin üçüncü dönem finalistleri belli oldu. Hamdi Ulukaya Girişimi üçüncü döneminde finale kalan 48 girişimci adayı ve 12 startup İstanbul’da bir araya geldi.

2017 yılında 5 milyon dolar yatırımla Chobani’nin kurucusu başarılı girişimci Hamdi Ulukaya tarafından hayata geçirilen Hamdi Ulukaya Girişimi’nin ilk iki senesinde Girişimci Adayı Destek Programı yüzde 20 şirketleşme başarısına ulaştı. Hamdi Ulukaya Girişimi üçüncü döneminde finale kalan 48 girişimci adayı ve 12 startup İstanbul’da bir araya geldi.

İstanbul’da gerçekleşen iki günlük girişimcilik atölyesinde katılımcılar yatırımcı sunumlarından kişisel gelişime kadar birçok konuda eğitim aldı. Prof. Dr. Selçuk Şirin, Prof. Dr. Erhan Erkut, başarılı girişimci ve şef Ebru Baybara, dünya çapında ilgi gören mobil uygulama Faladdin’in kurucusu Sertaç Taşdelen, pazarlama ve etkinlik ajansı Big and Bold’un kurucusu ve kreatif diretörü Çağrı Alıcı gibi isimler, girişimci adayları ve startuplarla buluştu. Program 2-16 Haziran tarihleri arasında New York’ta gerçekleştirilecek eğitimlerle devam edecek.

Herkese eşit hayal kurma hakkı

Hamdi Ulukaya Girişimi üçüncü senesinde Startup Destek Programı’na 4 bin 653, Girişimci Adayı Destek Programı’na ise 30 bin 448 başvuru aldı. Yaklaşık 3 ay süren değerlendirme sürecinde girişimci adayları 18, startuplar sekiz jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Hamdi Ulukaya Girişimi 2018 katılımcılarının yarısından fazlasını kadınlar oluştururken, programa Tekirdağ’dan Elazığ’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından gençler davet edildi. Hamdi Ulukaya Girişimi, 4 aşamadan oluşan değerlendirme sürecinde kullandığı, TÜİK’in belirlediği 12 istatistiki bölge ve cinsiyet dağılımı gibi kriterleri göz önünde bulunduran algoritmasıyla coğrafya, cinsiyet ve eğitim düzeyinden bağımsız olarak herkese ‘eşit hayal kurma hakkı’ sağlamayı amaçlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz