Gıda güvenliğinin gönüllü elçileri

0
623
BTSO tarafından ilki 2015 yılında düzenlenen ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim Projesi’ bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim Projesi’ ikinci kez start alıyor. Projeyle 50 okulda 20 bin öğrenciye gıda güvenliği konusunda eğitimler verilecek. Eğitim alan öğrenciler, gıda güvenliğinde toplumsal farkındalığı artırma konusunda gönüllü elçi gibi çalışacak.

İnsan hayatının en önemli konularından olan gıda güvenliği ve israf sebebiyle dünyada milyarlarca lira çöpe gidiyor, yüzbinlerce insan da hayatını kaybediyor. Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO da bu noktada sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. İlki 2015 yılında düzenlenen ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim Projesi’ bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında 20 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında ortaöğretim öğrencileri, gıda güvenliği ve israf konusunda bilinçlendirilecek.

İsrafın bilançosu: 1 trilyon dolar

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, dünyada gıda kaynaklı hastalıklardan dolayı 2 milyon kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Dünyada her üretilen ürünün yüzde 30’unun tüketilmeden israf edildiğine dikkati çeken Aytuğ Onur, her yıl ortalama 1.3 trilyon ton gıdanın israf edildiğini ve bunun bilançosunun 1 trilyon dolar olduğunu vurguladı. Türkiye’de günde 6 milyon ekmeğin de çöpe atıldığını kaydeden Aytuğ Onur, 1 yılda israf edilen ekmeklerle 500 okul, onlarca köprü, 500 km yol yapılabileceğini vurguladı.

50 okulda 20 bin öğrenciye eğitim

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, proje ile kaynakların etkin kullanımı, gıdaların güvenle tüketilmesi ve israfın önlenmesinin amaçlandığını açıkladı. BTSO olarak sosyal sorumluluk projesi çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Aytuğ Onur, BESAŞ, Onur Market ve SÜTAŞ’ın da destek verdiği ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim Projesi’ kapsamında 17 Nisan’dan 15 Mayıs’a kadar 50 okulda 20 bin öğrenciye eğitim verileceğini  dile getirdi. Eğitimlerin ağırlıklı olarak köylerdeki ve ilçelerdeki ortaöğretim okullarında yapılacağını söyleyen Onur, “Bu eğitimlerden yararlanan çocuklarımız, gıda güvenliği ve israf konusunda toplumsal farkındalığın artırılması için gönüllü elçi gibi çalışacak” dedi.

Aytuğ Onur, proje ile ayrıca afiş ve resim yarışmasının da düzenleneceğini, başarılı öğrencilerin akıllı saat ve play station ile ödüllendirileceğini vurguladı. Aytuğ Onur, projenin hayata geçirilmesinde katkı sunan Uludağ Üniversitesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, BBB Tarım A.Ş. ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Gıda Enstitüsü’ne teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz