Tavuk etinin tüketimi 90’lı yıllardan bu yana artış gösteriyor. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nden (BESD-BİR) yapılan açıklamada, Türkiye kişi başı toplam et tüketimi olan 37,5 kg’ın 23 kg’ını kanatlı eti, 22 kg’ını ise tavuk etinin oluşturduğu kaydedildi.
Protein deposu olan tavuk eti özellikle çocukların gelişim döneminde ve anne adaylarının beslenmesinde önemli bir yer tutuyor. Kalp dostu olarak koroner kalp hastalıkları riskini önemli ölçüde azaltıyor. İçeriğindeki vitaminler her yaş grubu için vücudun gelişimine ve bağışıklık sisteminin korunmasına destek oluyor. Liflerinin kısa olmasından dolayı kolay sindirilebilen ve hazmı kolay bir besin olan tavuk eti sıcak, soğuk tüketim seçeneği ve pratik olması nedeniyle de sıkça tercih edilen besinler arasında yer alıyor.
Kişi başına tüketilen beyaz et 3,8 kg’dan 23 kg’a ulaştı
Sağlıklı ve lezzetli olmasının yanı sıra ekonomik bir besin kaynağı olması nedeniyle de sıklıkla tercih edilen tavuk etinin Türkiye’deki tüketimi 90’lı yıllardan bu yana büyük oranda artış gösterdi. 1990 yılında kişi başı toplam beyaz et tüketimi kişi başı 3,8 kg iken, 2000 yılında bu rakam 10,9 kg’a, 2015 yılında ise 23 kg’a ulaştı. Türkiye kişi başı toplam et tüketimi olan 37,5 kg’ın 23 kg’ını kanatlı eti, 22 kg’ını ise tavuk eti oluşturuyor.
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR), sağlıklı ve dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörüyor.