Starbucks #KalbiniPaylaş kampanyası kapsamında, 1-3 Nisan tarihlerinde, otizmli çocukların favorilerinin de aralarında bulunduğu tüm tatlıların gelirini, otizmde farkındalığı arttırmak için gerçekleştirilen projelerde kullanılmak üzere Tohum Otizm Vakfı’na bağışlayacağını duyurdu.
Starbucks, Dünya Otizm Farkındalık Ayı kapsamında yeni bir projeye imza atarak herkesi otizmli çocuklar için #Kalbini Paylaşmaya davet etti. 2009 yılından beri Tohum Otizm Vakfı ile birlikte otizmde farkındalığı arttırmak için projeler yapan Starbucks, bu yıl hayata geçirdikleri #KalbiniPaylaş kampanyası ile otizmin ne olduğunu ve belirtilerini anlatmayı hedefliyor.
Kampanyaya destek vermek isteyen herkes, kalbinipaylas.com web sitesini ziyaret ederek sosyal medya hesaplarından otizmin belirtilerini paylaşmaya ve çevresindekileri otizm konusunda bilinçlendirip farkındalık elçisi olmaya davet ediyor.
Dünyada otizmin rengi maviden esinlenilerek mavi kalplerle simgeleştirilen kampanyanın amacı mümkün olduğunca çok kişiye otizmin ve belirtilerinin ne olduğunu anlatmak. Otizmin ve belirtilerinin bilinirliğinin yaygınlaşması, erken tanı ve sürekli eğitimin artması ile otizmli bireylerin topluma kazandırılması hedefleniyor.
Otizmli Çocuklar Starbucks favorilerini seçti
Starbucks’ın lezzetli tatlıları arasından favorilerini belirleyen otizmli çocuklar en çok Bella Vista, Misto Cookie, Starbucks Brownie, Limonlu Cheesecake ve Very Berry Muffin’i sevdi.
Starbucks #KalbiniPaylaş kampanyası kapsamında, 1-3 Nisan tarihlerinde, çocukların favorilerinin de aralarında bulunduğu tüm tatlıların gelirini otizmde farkındalığı arttırmak için gerçekleştirilen projelerde kullanılmak üzere Tohum Otizm Vakfı’na bağışlayacak.
Her 68 çocuktan biri
Ülkemizde her 68 çocuktan biri otizm ile dünyaya geliyor. Buna rağmen Türkiye’deki her 10 kişiden 7’si otizmi ve belirtilerini bilmiyor.
2015 yılında GFK Türkiye sponsorluğunda Tohum Otizm Vakfı için yapılan “Türkiye’deki Bireylerin Otizm Algısı ve Bilgi Düzeyi” araştırması sonucunda araştırmaya katılanların yalnızca %29’unun otizmi duydukları sonucu ortaya çıkarken, otizmin tedavisinin nasıl olacağına ilişkin soruya ise %73 oranında herhangi bir fikrim yok cevabı veriliyor. Erken tanı ve eğitim otizmin tek tedavisi olmasına rağmen, araştırmaya katılanlar otizmin tedavisinde kullanılan temel yöntemin hastanede tedavi olduğunu belirtiyorlar.