2.6 C
Ankara
Pazar, Kasım 24, 2024

zirai ilaç

Yem, zirai ilaç, elektrik fiyatlarına ve sulama ücretlerine üretici yetişemiyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, başta gübre olmak üzere yem, zirai ilaç, elektrik ve sulama gibi girdi fiyatlarının son günlerde önemli ölçüde artış gösterdiğini bildirerek, ”ürün maliyetleri artacak, üretici üretimde sıkıntı çekerken, artan gıda fiyatları tüketicilere ağır gelecektir” dedi.

TAGYAD Genel Sekreterinden yönetmelik değişikliğine sert eleştiri: “Yapılan büyük bir haksızlıktır, meslek gaspıdır”

Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) Genel Sekreteri Buket Sakmanlı Apaydın, yönetmelikte yapılan değişiklikle, zirai ilaçların satış yetkisinin farklı meslek kollarına verilmesini, “yıllarını tarıma adayan meslektaşlarımıza yapılan büyük bir haksızlıktır, meslek gaspıdır.” sözleriyle eleştirdi.

Ziraat Mühendisleri Odası: Keyfi yönetmelik değişikliği hukuka aykırı!

Ziraat Mühendisleri dışında ilgisiz farklı mesleklere bitki koruma ürünleri bayi veya toptancı izin belgesi verilmesine karşı çıkan TMMOB ZMO Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez; yapılan yönetmelik değişikliğinin, yalnızca istihdam alanını kendince ve keyfince düzenleme sorunu değil, doğrudan gıda güvencesi, gıda güvenliği ve halk sağlığını ilgilendiren çok ciddi bir sorun olduğunu savundu.

Saraçoğlu: “Çocuğunuza çekirdekli üzüm yedirin.”

İştahsız çocuklara çekirdekli üzüm tüketmelerini öneren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, "Çocuğunuza çekirdekli üzüm yedirin. Tabii çocuğunuza üzüm verince yemeyecek ama siz çocuğunuzu alıp, mutfağa gideceksiniz, ona anlatarak, çekirdekli üzümü robotun içine atacaksınız. Çocuk bunu görecek, kendisi yapacak ve büyük bir hevesle yiyecek. 3 gün bunu yapın, iştahsızlık diye bir şey kalmadığını göreceksiniz." dedi.

Üzüm üreticisine kalıntı limiti uyarısı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Avrupa Birliği (AB) tarafından Chlorpyrifos-Ethyl etkin maddesinin kalıntı limitinin 0,50 ppm'den, 0,01 ppm'e düşürüldüğünü hatırlatarak, 10 Ağustos 2016 tarihi itibariyle başlayacak uygulamanın üzümün çıkış tarihine denk geldiği uyarısını yaptı.

AB kalıntı limitini düşürdü, 500 milyon dolarlık kuru üzüm ihracatı tehlikede

Avrupa Birliği, (AB) Türkiye'nin dünyada lider olduğu ve yılda 500 milyon dolara yakın gelir elde ettiği çekirdeksiz kuru üzüm ihracatını tehlikeye atacak bir karar aldı. Üzüm üreticilerinin bağda salkım güvesine karşı yaygın olarak kullandığı chlorpyrifos-ethyl etkili maddesinin maksimum kalıntı limitini 0,5 ppm'den 0.01 ppm'e düşürdü.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img