11.9 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 23, 2024

yüksek fruktozlu mısır şurubu

ABD’de sağlık kaygıları nedeniyle nişasta bazlı şeker tüketimi düşüşte

Türkiye’nin ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ), ABD’de şeker üretimi ve tüketimine ilişkin bilgi notu hazırladı. Bilgi notuna göre, ABD’de 2000 yılında kişi başı günlük yüksek fruktozlu mısır şurubu tüketimi 46 gram iken, bu değer %35 azalarak 2016 yılında 30 gram oldu. Raporda, ABD Tarım Bakanlığı ve Kongre Raporlarının, ABD’de nişasta bazlı şeker tüketiminin azalmasının nedeni olarak sağlıkla ilgili kaygıları gösterdiği belirtildi.  

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu: “NBŞ kotası arttırılmamalı, gıdalarda kullanımı sınırlandırılmalı, sıkı denetim getirilmeli”

T.C. Sağlık Bakanlığı “Nişasta Bazlı Şekerlerin (NBŞ) Sağlığa Etkileri” Hakkında Bilim Kurulu Raporu bugün açıklandı. Raporda; yapılan değerlendirmeler ışığında Bilim Kurulu’nun “Halen %10 olan NBŞ kotasının (üretiminin) artırılmaması ve gıdalarda kullanımının sınırlandırılarak sıkı denetiminin sağlanması” önerisine yer verildi.

Şekerli Gıdalarda Sıklıkla Kullanılan Mısır Şurubu Nedir?

Mısır Şurubunun Kaynağı Nedir, Nasıl Üretiliyor? Neden Kullanımda? Mısır Şurubunun Metabolizmadaki Absorbsiyonu... Mısır Şurubunun Sağlığa Etkileri... Mısır Şurubunun Ürünlerin Kalitesi Üzerine Etkileri...

Yüksek Fruktoz Tüketimi Kansere Neden Olur mu?

Fruktoz, çoğu meyvenin bileşiminde bulunan ve batı tarzı diyetlerde yüksek tüketimi olan doğal bir şekerdir. Eşit miktardaki glikoz ya da sükroza göre daha tatlı tadı olan ve çoğunlukla şekerli besinlerde ve içeceklerde kullanılan bir şekerdir.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img