17.9 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 2, 2024

üretici fiyatları

Tarım- ÜFE Eylül ayında yüzde 1,59 arttı

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım - ÜFE), 2019 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %1,59, bir önceki yılın Aralık ayına göre %9,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %17,27 ve on iki aylık ortalamalara göre %22,53 artış gösterdi.

Erdoğan: “Çarşıdaki, pazardaki, mutfaktaki sıkıntıları çok iyi biliyoruz.”

Enflasyonda tüketici fiyatlarında düşüş eğilimi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üretici fiyatlarını da dizginlemeye başladık. Çarşıdaki, pazardaki, mutfaktaki sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Bunların çözümünü önceliklerimizin en başına aldık.” şeklinde konuştu.

Market fiyatlarında artış şampiyonu kuru soğan oldu

Bayraktar: “Markette en fazla fiyat artışı yüzde 110,82 ile kuru soğanda görüldü. Kuru soğandaki fiyat artışını yüzde 50,73 ile patates, yüzde 38,91 ile domates, yüzde 22,10 ile limon, yüzde 19,86 ile salatalık, yüzde 13,15 ile sivri biber, yüzde 12,47 ile kabak, yüzde 11,45 ile Antep fıstığı takip etti.”

Tarım- ÜFE Ekim ayında %1,78 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım–ÜFE), 2017 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,78, bir önceki yılın Aralık ayına göre %12,39, bir önceki yılın aynı ayına...

“Üretici fiyatlarının yüzde 17 artması, zamanla tüketici fiyatlarına yansıyacak”

Yıllık enflasyonun yüzde 12’ye yaklaşmasını ‘AKP hükümetinin enflasyonla ilgili hezimetinin ifadesi’ olarak nitelendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu; üretici fiyatlarının yüzde 17 artmasının da zamanla tüketici fiyatlarına yansıyacağını ve yıllık enflasyonun kısa sürede yüzde 15’e çıkacağını kaydetti.

Ramazan’da kiraz ve domatesin fiyatı düşerken, kuzu ve dana eti fiyatı arttı

Ramazan ayının ilk yarısında markette 35 üründen 20’sinin, üreticide 31 üründen 25’in fiyatı artmadı veya azaldı. Hem market hem de üreticide fiyatı en fazla düşen ürünler kiraz ve domates, fiyatı en fazla artan ürün ise kabak oldu. Kuzu ve dana etinde de fiyat artışı görüldü.

Enflasyondaki düşüşe gıda desteği

Merkez Bankası Ağustos ayı enflasyonuna ilişkin bilgileri paylaştı. Bankanın ağustos ayı Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti’ne göre, tüketici enflasyonundaki düşüşte işlenmemiş gıda fiyatlarındaki düzeltme belirleyici oldu.

TZOB: Çiğ süt fiyatı referans fiyatı olan 1 lira 15 kuruşun altında

Mart ayında Türkiye ortalaması 99 kuruş olan çiğ süt fiyatlarının, Nisan ayında 1 lira 2 kuruşa çıkmasını ‘yeterli olmasa da umutlandırıcı bir gelişme’ olarak niteleyen TZOB Başkanı Bayraktar; Et ve Süt Kurumu’nun alımlarının, hedef fiyat olan 1 lira 15 kuruşun üzerine çıkıncaya kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

“Düştü, düşecek ama bir türlü düşmüyor!”

Rusya ambargosu nedeniyle tüketicinin ucuzlamasını beklediği meyve-sebze fiyatları bir türlü düşmüyor. Üstelik bazı ürünlerde üretici ile market fiyatları arasındaki fark 4,5 kata kadar çıkıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Aralık ayı gıda fiyatlarındaki değişimi inceledi. Sonuçları paylaşan TZOB Genel...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img