6.8 C
Ankara
Pazar, Aralık 22, 2024

unutkanlık

Kemik ağrılarınızın nedeni paratiroit bezi olabilir

Kandaki kalsiyum dengesizliği genellikle paratiroit bezinin çalışmasıyla ilgilidir. Paratiroit bezinin çok çalıştığı yani hiperparatiroidizm yaşandığı durumlarda kandaki kalsiyum değeri artabilir.

Covid-19’un şaşırtan 7 nörolojik sinyali!

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen COVID-19 (SARS CoV-2) salgınının başlangıç ve devam sürecinde bildirilen bilimsel raporlar, hastalığın sadece solunum yollarını değil; beraberinde veya bazen tek başına nörolojik sistemleri de etkilediğini ortaya koyuyor.

Hareketsiz yaşam ve fastfood tarzı beslenme Alzheimer’i tetikliyor

Dünya’da yaklaşık 30 milyon kişi Alzheimer Hastalığı tanısı almış durumda. Bu sayının 2050’li yıllarda 160 milyon kişiye ulaşacağı öngörülüyor. Hareketsiz yaşam ve fastfood tarzı beslenme ise bu artışın en büyük nedeni…

Alzheimer olmadan engellenebilir mi?

Lancet'de yayımlanan bir makalede hastalığın henüz oluşmadan yüzde 35'inin belli bazı önlemlerle engellenebildiğinden bahsediliyor. O yüzden Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık kazanmak çok önemli. Alzheimer hastalığının en büyük düşmanı ise Akdeniz tipi beslenme, hareket etmek, sürekli işleyen bir zihin ve aktif bir sosyal hayat.

Bunama, Alzheimer ve Unutkanlık aynı şeyler değil!

Unutkanlık, Demans ve Alzheimer, toplumumuzda sıklıkla karıştırılıyor. Oysa bu üç terim aynı şey değil. İşte unutkanlık ile ilgili doğru bilinen 7 yanlış…

Unutkanlığa karşı 10 etkili besin!

“Tüh, nasıl unutmuşum”, “Tamamen aklımdan çıkmış”, “Unutabilirim, hatırlat”… Bu tür yakınmaları günümüzde sık sık duyuyoruz hiç şüphesiz. Eskiden ileri yaş sorunu olarak görülen unutkanlık, günümüzde yoğun iş temposu, stres ve hatalı beslenme gibi faktörler nedeniyle artık gençlerin bile problemi haline geldi.

Bu besinler unutkanlığa iyi geliyor

Bir söz vardır, zaman zaman hepimiz kullanırız. “Dün ne yediğimi bile hatırlamıyorum.’’ Ya da gün içinde hangi eşyamızı nereye koyduğumuzu, yapmamız gereken işlerimizi bile unutabiliyoruz. Peki, bu unutkanlığın beslenmeye bağlı olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Alzheimer’dan koruyan öneriler!

Hastalıkla ilgili efsanelere inanmayın, yalnız yaşamayın, eve kapanmayın, yaşınızın insanı olmayın, statünüzden sıyrılın, dünyanın merkezinde oturmaktan vazgeçin.

“İçme suyunuz Alzheimer’a neden olabilir”

Dünyada ve Türkiye’de yaşlı nüfusun çoğalmasıyla birlikte, Alzheimer ve Demans gibi hastalıklarda da artış meydana gelmekte. Genetikten ziyade çevresel faktörlerin bu tür hastalıkların artışına neden olduğunu belirten Uzm. Dr. Selen Gür Özmen, içme sularına ve beslenmeye dikkat çekti.

Bu besinler beyin hücrelerini yeniliyor

Unutkanlık, zihin yorgunluğu, odaklanmada güçlük ve dikkat eksikliği… Eğer bu belirtileri yaşıyorsanız, sofranızda düzenli olarak bu besinlere yer verin…
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img