6.8 C
Ankara
Pazar, Aralık 22, 2024

Türkiye Şeker Fabrikaları

Türkşeker’in 2017 ve 2018 yılı bilanço ve netice hesapları ibra edildi

Türkşeker'in 2017 ve 2018 yılı bilanço ve netice hesapları ibra edildi

2021/2022 pazarlama yılı şeker kotaları belirlendi

2021/2022 pazarlama yılı şeker kotaları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararına göre, şeker sektöründe 2020/2021 pazarlama yılı için ülke toplam A kotası 2 milyon 700 bin ton olarak belirlendi.

Türkşeker’den şekere zam!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker)’den şekere sessiz sedasız yüzde 10 zam geldi. Kurum, web sitesinde bir kilogram kristal şekerin KDV hariç 3,57 TL olan fiyatını, 3,93 TL’ye güncelledi.

Şeker kotalarında Cumhurbaşkanlığı dönemi

Şeker kotalarını belirleyen ilk Cumhurbaşkanlığı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, Türkiye şeker sektöründe 2018/2019 pazarlama yılı ülke toplam A kotası 2,7 milyon ton, nişasta bazlı şeker kotası ise ülke toplam A kotasının yüzde 5’i oranında 135 bin ton olarak belirlendi.

Nişasta bazlı şeker kotası yüzde 5’e indirildi

Resmi Gazetede yayımlanan Torba Kanunla daha önce yüzde 10 olarak uygulanan nişasta bazlı şeker kotası yüzde 5’e düşürüldü. Nişasta kökenli şekerler için belirlenen kota miktarında yapılan değişiklik sonucu ortaya çıkan kota fazlası ise Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye aktarılacak.

ZMO: “Şeker fabrikaları zarar değil, kar etti”

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atalık,  çalıştırılmayan 4 fabrika dışında, Türkşeker’e ait çalışan şeker fabrikalarının zarar değil aksine kar ettiğini açıkladı. Atalık, fabrikaların 2016 yılında 58,6 milyon TL kar ettiğini belirtti.

Perinçek: “Şeker fabrikalarımız vatandır. Vatan satılmaz.”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin milli ekonominin tasfiyesi olduğunu belirterek, fabrikaların özelleştirilmesinin Türkiye'nin tarımına, hayvancılığına, sanayisine darbe olduğunu söyledi.

Sarıbal: “Tarımda en çok şeker pancarı üreticileri mağdur edildi”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, AK Parti iktidarında tarımda en çok şeker pancarı üreticilerinin mağdur edildiğini belirterek, "Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi tarafından belirlenen şeker pancarı alım fiyatları 15 yıllık sürede 3 kat artarken, mazot fiyatları 4, gübre fiyatları ise tam 5 kat artmış durumda." dedi.

Ağbal: “Şeker fabrikaları benim gözbebeğim. Ama özelleştirme de yapacağız.”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Şeker fabrikaları benim gözbebeğim. Şeker fabrikalarındaki işçilerimiz büyük bir özveriyle o fabrikalarını ayakta tutuyorlar… Tabii özelleştirme de yapacağız ama burada bütün hassasiyetleri dikkate alarak çalışma yapacağız.” şeklinde konuştu.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img