6.8 C
Ankara
Pazar, Aralık 22, 2024

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği

Arı Zehri’nde dünyada bir numara olabiliriz

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin: “Üretimi nasıl arttırabiliriz? Onun derdindeyiz. Üretime üniversitelerin Ar-Ge Merkezleri üzerinden gitmeliyiz. Üreticiye de hakkını vermeliyiz. Sayın Bakandan üretim tebliğinin oluşturulacağı müjdesini de aldık.”

“Manuka balı gibi biz de ballarımızı dünya markası yapabiliriz”

“Çam balımız, yüksek kalite olduğunu iddia eden ve en pahalı satılan Manuka Balı kadar antioksidan ile antibakteriyel aktivite gösteriyor ama beş kat daha ucuza satılıyor.” diyen BEE’O Genel Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, Anadolu balının ve propolisinin Türkiye menşei olduğunun ispatlanarak dünya pazarına sunulmasının önemli olduğunu vurguladı.

Coğrafi işaretler, yöresel arıcılık ürünlerimizi dünyaya tanıtacak

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) ve Güvenilir Ürün Platformu, 27 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirecekleri panelde Yöresel Arıcılık Ürünlerinde Coğrafi İşaretlemeler konusunu masaya yatıracak.

Arıcılığın geleceğinde iki önemli unsur: Sözleşmeli Arıcılık ve AR-GE

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) ve Güvenilir Ürün Platformu tarafından düzenlenen "Kovandan Sofraya Arıcılık ve Arı Ürünleri Sempozyumu"nda katma değerli arı ürünlerinin üretiminin artması için Sözleşmeli Arıcılığın önemine vurgu yapıldı.

STK’lar Türkiye’nin ilk online arı ürünleri sempozyumuna hazırlanıyor.

Pandemi döneminde popülaritesi artan arı ürünleri 18 Kasım’da konuşulacak! Güvenilir Ürün Platformu ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) tarafından organize edilen sempozyumda arı ürünleri üreticileri, akademisyenler, Bakanlık temsilcileri ve sektör paydaşları bir araya gelecek.

Covid 19: Şimdi bal ve propolis zamanı

Balın besleyici değeri ve vücut direncine olan katkısı zaten biliniyordu, Covid 19 vesilesiyle tescillendi. Bu şartlarda, doğal olarak, bal ve propolise olan talep arttı. Bana göre talep, artışa rağmen, olması gerekenin çok altında. Bal ve diğer arı ürünlerinin beslenmemizde kesinlikle daha çok yeri olmalı. Peki, bu konuda neler yapılıyor ve yapılmalı?

Türk Gıda Kodeksi Bal Standardı Değişti!

Tüketici artık balın ham bal ya da işlenmiş yani ısıtılmış bal olup olmadığını bilecek…

16 bin 750 genç çiftçiye daha hibe desteği geliyor

Bakan Fakıbaba, 2018 yılı programı kapsamında yaklaşık 16 bin 750 genç çiftçiye hibe desteği vereceklerini açıkladı. Fakıbaba, bu sene de hayvanların, geçen yıllarda olduğu gibi genç çiftçilere yine TİGEM tarafından temin ve teslim edileceğini bildirdi.

Arıcılardan Canan Karatay’a yanıt: Bal zehir değil şifadır!

Prof. Dr. Canan Karatay'ın son zamanlarda bal hakkında yaptığı ‘bal zehirdir’ açıklamalarını kınayan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, konu ile ilgili hukuki süreci başlattıklarını söyledi.

Ballı günler başlıyor!

80 ildeki birlikleri ve 58 bine yakın üyesiyle Türkiye’de arı ve arıcıların temsil edildiği tek sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği İstanbul’a çıkartma yapıyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img