9.6 C
Ankara
Cuma, Kasım 22, 2024

tavukçuluk

ESK ürün çeşidini artırıyor

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, tavuk üreticileri bir araya gelerek, sektör değerlendirmesinde bulundu.

5 yeni GDO çeşidine Bakanlık onayı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2011 yılında Biyogüvenlik Kurulu kararı ile ithaline izin verdiği 5 GDO mısır çeşidinin onayını başvuru sahiplerinin talebi üzerine kaldırırken, bir yeni GDO mısır çeşidi ile 4 yeni GDO soya çeşidinin ithalatına onay verdi.

TİGEM arazi ve tesis kiralama ihalesine çıkıyor

TİGEM, Gölbaşı- Haymana karayolu Topaklı köyü (mahallesi) mevkiinde bulunan ve toplamda 266 bin 555 m2 yüz ölçüme sahip taşınmaz ile üzerindeki tesis ve binaları 10 (on) yıl süreyle kiraya vermek üzere ihaleye çıkıyor.

Süt sektörü Çin kapısını araladı, tavukçular da müjdeli haber bekliyor

İSHİB Başkanı Müjdat Sezer, süt ürünlerinden sonra kanatlı ürünler sektörünün da müjdeli haber beklediğini söyledi. Her iki sektörün de aynı süreçten geçtiğini bildiren Sezer, “Türkiye beyaz ette dünya standartlarında üretim yapan bir ülke.” şeklinde konuştu.

Tavukçuluk devini döviz vurdu

Tavukçuluk sektörünün dev markası Keskinoğlu nakit sıkışıklığı nedeniyle konkordato başvurusu yaptı. Şirketten yapılan açıklamada; son 7 aydır piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı, hammadde maliyetlerinin beklenenin çok üzerinde artması, döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar ve arz talep dengesine bağlı olarak fiyatların geçen yılın altında seyretmesi nedeniyle konkordato talebinde bulunulmasına karar verildiği belirtildi.

Kanatlı sektöründen 24 firmaya, Japonya’ya ihracat vizesi

Türk Kanatlı Sektörü, yıllık 3 milyar dolar kanatlı eti ithal eden Japonya’ya ihracata başlıyor. Sektörden 24 firma, Japonya’ya ihracat için vize aldı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bedri Girit, Japonya’ya Türk kanatlı sektörünün ihracat kapısının açılmasının sektör için dünya genelinde referans olacağını belirtti.

Sanayi Devrimleri ve Hayvancılık…

Artan dünya nüfusunun sanayii ürünlerine olan ihtiyaçlarını karşılarken üretim süresi, maliyet ve enerji sarfiyatını azaltacak, miktar ve kaliteyi artıracak önlemleri devrim olarak kabul eden bir anlayışın, konu hayvansal üretim olunca son derece tutucu, atam-dedem uygulamalarına dayalı çağdaş olmayan yöntemlerle üretim istemesi tamamen çifte standarttır. Böyle bir anlayışın getireceği üretim; ne ihtiyacımızı karşılayabilecek ne de ekonomik olacaktır.

Dünya yem üretimi 1 milyar tonu aştı

Faal yem fabrikası sayısında %7 düşüş olmasına rağmen, global yem üretimi 2015 yılına oranla 2016’da %3,7 artarak 1 milyar 32 milyon ton seviyesinde gerçekleşti.

Brezilyalı BRF GmbH, Banvit’i satın aldı

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde üst sıralarda yer alan tavukçuluk devi Banvit'in Brezilya merkezli BRF S.A'ya satıldığı bildirildi.

Rendering yem kullanımının 5 yıl daha uzatılması için lobi mi yapılıyor?

Geçen yıl bir yıl daha uzatılarak 1 Ocak 2017'ye ertelenen rendering yemlerin tavukçuluk sektöründe kullanımını yasaklayan mevzuatın, 5 yıl daha ertelenmesi için sektörün lobi yaptığı iddia ediliyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img