0.6 C
Ankara
Pazar, Kasım 24, 2024

tatlı

Tatlı krizini doğru yönetmenin 9 yolu

Bazen mutluluktan ya da üzüntüden, bazen de kendiliğinden gelen tatlı isteği kriz haline dönüşebiliyor. Karbonhidrat ve yağ oranı yüksek besin öğelerinden oluşan tatlı, günlük ihtiyaçtan fazla tüketildiğinde obezite, diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalıklara yol açabiliyor.

Dondurma hakkında doğru sanılan 5 yanlış!

Un ve şekerden yapılan diğer hamurlu tatlı seçenekleriyle kıyaslandığında dondurma daha iyi bir alternatif. Ancak toplumda doğru sanılan bazı hatalı bilgiler nedeniyle ve fazla tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Bayramda şeker tüketimine dikkat

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek: “Bayramda beyaz un ve şeker kullanılan yiyecekler ve hamur işleri aşırı tüketilmemeli. Biraz geç ve çeşitlendirilmiş bir kahvaltı, arada masum bir tatlı, meyve, ceviz, fındık, badem ve geç saate kalmayacak yine çeşitlendirilmiş fakat ağır ve kızartılmış olmayan akşam yemeği sağlıklı olacaktır. Şeker, bağışıklık sistemini baskıladığı ve zayıflattığı için, şekerli gıda tüketimine de dikkat edilmeli.”

“Sadece diş fırçalamak yeterli değil!”

Şekerleme sonrasında mutlaka dişlerin fırçalanmasını gerektiğini belirten Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, “Sadece diş fırçalamak da yeterli değil. Kalıntıları temizlemek için arayüz fırçası kullanılmalı. Eğer bunlar yapılmıyorsa en azından bol su içilmeli” diyor.

Bir bardak süt 5 saat tokluk hissi veriyor

Ramazan ayında süt tüketiminin önemini vurgulayan Prof. Dr. Neriman İnanç, “Bir bardak süt 5 saat tokluk hissi verir. Sahurda süt tüketimi çok önemli” uyarısı yapıyor.

Ramazan süresince gıda işletmeleri denetimleri artacak

Bakan Pakdemirli, ramazanda tüketimi artan unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin denetimine ağırlık vereceklerini bildirdi.

Bağışıklık sistemini zayıflatan 10 beslenme hatası!

Tüm dünyada yayılmaya devam eden koronavirüs (Covid-19) tehlikesine karşı alınan korunma önlemlerinin yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlü tutularak vücut direncinin arttırılması, yaşamsal önem taşıyor. Güçlü bir bağışıklık sisteminde yeterli ve dengeli beslenme ise kilit rol üstleniyor.

Tatlı krizine son veren öneriler

Pek çok kişinin doğru yönetemediği tatlı krizini çikolata kavanozunun sonunu getirmeden ya da evdeki tüm tatlıları bitirmeden aşmak o kadar da zor değil.

Sevgililer Günü Özel Cheesecake Tarifi

14 Şubat Sevgililer Günü’nü evde geçirecekler, yavaş yavaş menü hazırlıklarına başlıyorlar. Güzel bir sofranın ve lezzetli yemeklerin eşlik edeceği eşsiz akşamın özel tarifi ise, “Yıldızlı Tarifler” kitabının yazarı Şef Yıldız Öz Samaha’dan geldi.

Bu önerilerle tatlı krizlerine son verin

“Tatlı krizleri” çoğumuzun dert yandığı, ancak çözüm bulmakta zorluk çektiği sorunlardan biri. Zaman zaman yaşanan tatlı krizleri sorun oluşturmazken, ataklar sıklaştığında zamanla kilo alımına, yorgunluk hissine, öfke ataklarına, uyku bozukluklarına, hatta insülin direnci, diyabet, kalp-damar hastalıkları ve karaciğer yağlanması gibi sağlık problemlerine yol açabiliyor. Dolayısıyla tatlı krizlerine ‘dur’ dememiz hem fiziksel hem ruhsal sağlığımız için çok önemli.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img