14.2 C
Ankara
Perşembe, Kasım 21, 2024

tarım arazileri

Yabancıların tarım arazisi sevdası

Tarım arazileri yabancıların eline geçiyor

MEYED Başkanı İlker Güney: “Tarım arazilerine rant için dokunulmamalı!”

“Üretimde 3 bileşen olan su, toprak ve meyve işleme sürecinin aynı yerde olması önemlidir. Sözleşmeli tarımda buna dikkat ediyoruz. Sözleşmeli tarımda ürünü doğrudan çiftçiden alıyoruz. Bu şekilde üretilen meyve yabancı ülkeden geri gelmedi.” diyen Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Güney, sektörde ciddi kayıplar da olduğunu, en önemli tehdidin ise imar sorunu olduğunu vurguladı. Güney; “Ova zengin ama imar sorunu var. Tarım arazilerine rant için dokunulmamalı. Kesilen her ağaca bir fabrika eksilmiş gibi bakılmalı.” şeklinde konuştu.

Tarım arazileri artık dijital ortamda kiralanabilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, çeşitli gerekçelerle atıl olabilecek arazilerin üretime yönlendirilmesi için Dijital Tarım Pazarı platformunda tarım arazileri kiralama modülünü kullanıma sundu.

Belediyeye ait tarım arazilerinde üretim başladı

Odunpazarı Belediyesi, belediyeye ait 910 dekarlık tarım arazilerinde üretim yapmaya başladı. Üretilen nohutların belediyeye bağlı Aşevi ve Halk Market’te ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verileceği bildirildi.

“Hobi bahçeleri yasal zemine kavuşturulsun”

Hobi Bahçeleri Platformu Başkanı Neşe Kayık: “Hobi bahçelerinin yasal statüye kavuşması için yüzbinlerce hobi bahçesi sahibi olarak, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan çözüm istiyoruz.”

Yanıltıcı yayına ceza öngören maddeleri iptal edilen teklif yasalaştı

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Teklifin, yanıltıcı yayın yasağına ilişkin hükümlerini içeren maddeleri yapılan oylamalarda iptal edilerek, teklif metninden çıkarıldı.

Eskişehir’de Planlanan Termik Santral 11 Milyon İnsanın Sağlığına Mal Olacak

Temiz Hava Hakkı Platformu, Türkiye’de bir enerji projesi için hazırlanan ilk Sağlık Etki Değerlendirmesi (SED) raporunu açıkladı. “Eskişehir/Alpu Kömürlü Termik Santrali Sağlık Etki Değerlendirmesi” isimli rapora göre, Eskişehir’de planlanan termik santral 11 milyon insanın sağlığına mal olacak. Projenin ayrıca, 575 futbol sahası büyüklüğünde tarım arazisini ortadan kaldırırken, etkileyeceği mahallelerdeki bitkisel ürün ekili ve 2019 yılı içerisinde 135 milyon 472 bin TL gelir getiren 125 bin 770 dekarlık tarımsal alanı olumsuz etkileyeceği de belirtiliyor.

Selden etkilenen orman köylülerine hibe desteği verilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa'daki selden etkilenen köylerin birçoğunun orman köyü olduğunu, ORKÖY kapsamında bu köylere 2 milyon lira hibe desteği verileceğini bildirdi.

Musluk suyu ve atık sularda Kovid-19 tehlikesi

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, corona virüs türleri parçalanmış halde musluk suyunda 10 gün, atık sularda ise 100 gün kalabiliyor.

Pandemi sonrası tarım alanları değerlenecek

Tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğu koronavirüs döneminde daha net bir şekilde hissediliyor. İthalat-ihracatın azalması ve temel ihtiyaç olan gıda maddelerine erişimin öneminin artması, tarımcılık faaliyetlerini ve dolayısıyla arazi değerlerini de olumlu yönde etkiliyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img