17.9 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 2, 2024

Şeker Kurulu

Durmaz: “Şeker fabrikaları özelleşecekse mutlaka üretici birliklerine verilmeli.”

Hükümetin, şeker fabrikaları konusundaki politikasından geri adım atması gerektiğini savunan CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, “Şeker fabrikalarının özelleşmemesi lazım. Eğer özelleşecekse mutlaka üretici birliklerine verilmeli.” değerlendirmesinde bulundu.

Satılıyor mu, satılacak mı derken, 14 şeker fabrikası satışa çıktı

Hükümet, KHK ile Şeker Kurulu'nun kaldırılmasının ardından gözlerin çevrildiği devletin elindeki şeker fabrikalarından 14 tanesi için satış sürecini başlattı.

ZMO’dan milli ürünler şeker pancarı ve tütüne destek çağrısı

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), tütün ve şeker sektöründe yetkilerin devredildiği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını, sigara ve şeker sektörünün hammaddesi olan tarımsal ürünlerin ülkemiz kaynaklarından karşılanmasına, tütün ve şeker pancarı üretimi yapan çiftçilerimizin desteklenmesine yönelik "Milli Tarım Projelerini" uygulama konusunda etkin adımlar atmaya çağırdı.

Şeker Kurumu resmen tarih oldu

19 Nisan 2001 tarihinde yürürlüğe giren 4634 sayılı Şeker Kanunu ile kurulan Şeker Kurumu, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 696 Sayılı KHK ile resmen kapatıldı. 696 Sayılı KHK ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) da kapatılan kurumlar arasındaki yerini aldı.

Şeker Kurumu kapatılıyor!

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bir yıldan fazla bir süredir işlevsiz durumda bulunan Şeker Kurumu’nun kapatılacağını açıkladı.

Şeker Kurulu boş, piyasa başıboş mu?

Hürriyet gazetesinden Hacer Boyacıoğlu, Türkiye’de şeker piyasasını düzenlemek için kurulan Şeker Kurulu’nun adeta ‘hayalet kurula’ döndüğünü yazdı. Boyacıoğlu’nun “Hayalet kurul” başlıklı haberinde, geçtiğimiz yıl görev süreleri biten kurul başkanlığı ve üyeliklerine bir yıldır atama yapılmadığı, Kurula atama yapılmaması nedeniyle piyasada sıkıntıların baş gösterdiğine dikkat çekiliyor.

Taşpınar: “Şeker piyasası tıkanma noktasına geldi”

PANKOBİRLİK Genel Müdürü Taner Taşpınar, Türkiye’de şeker piyasasını regüle etmekle görevli Şeker Kurulu’nun görev süreleri dolan yönetim kurulu üyeleri ve başkanlığına atama yapılmamasından dolayı, 30 Ağustos 2016’dan bu yana piyasanın tıkanma noktasına geldiğini söyledi.

B kotası şekere tavan fiyat uygulaması

Kısa bir süre önce Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı üzerine ithalattan vazgeçen ve güvenlik amacıyla stoklarda tutulan 100 bin tonluk acil durum kotasının piyasaya sürülmesine karar veren Şeker Kurumu, yeni duyurusunda B kotası şekerin 2015-2016 pazarlama yılı Türkiye ağırlıklı ortalama satış fiyatı üzerinde bir fiyattan satışının yapılmamasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Nişasta bazlı şeker kotasında yüzde 25 artış

Bakanlar Kurulu, 2015-2016 pazarlama yılı nişasta bazlı şeker (NBŞ) kotasının yüzde 25 oranında artırılmasını kararlaştırdı. Artışla, 250 bin ton olan NBŞ kotası 312 bin 500 tona yükseldi.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img