14 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 2, 2024

şeker fabrikaları özelleştirilmesi

Köksal: Şeker fabrikaları satış bedelinin çok altında rakamlara “peşkeş çekildi”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, 14 şeker fabrikasından 13'ünün, 2011 yılında belirlenen satış bedelinin çok altında rakamlara “peşkeş çekildiğini” ve bu nedenle kamunun 2 milyar 382 milyon lira zarara uğradığını iddia etti.

Özelleştirilen Bor Şeker’de skandal satış

Bor Şeker Fabrikası'nı alan Doğuş Gıda, 5 ay sonra devraldığı şeker fabrikasını bir gün sonra sattı. Doğuş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karakan, fabrikanın bir başka firmaya satışını doğrularken, “Paramız yetmedi, aldık sattık. Ne var bunda?" dedi.

Recep Konuk, özelleştirilen fabrikalarla ilgili iddiaları gündeme getirdi

25 ve 26. Dönem Ak Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, özelleştirilen şeker fabrikaları ile ilgili iddiaları gündeme taşıdı. Sektörde özelleştirilen fabrikaların ham şeker getirip rafine şeker üretmek için çalışma yaptıkları, nabız yokladıkları söylentisinin ayyuka çıktığını söyleyen Konuk; “Bu akıllar akıl değil.” dedi.

Atalay: “İki aydır gündemde ancak özelleştirmenin durdurulmasına ilişkin bir mesafe alınamadı”

Ankara’da 3 şeker fabrikasının ihalesinin gerçekleştirildiği gün, Şeker-İş Sendikası “Şeker Sektöründe Stratejik Yapılandırma ile Reforma” konulu sempozyum düzenledi. Sempozyumda konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin 2 aydır ülke gündeminde yer almasına rağmen, özelleştirmenin durdurulmasına ilişkin bir mesafe alınamadığını söyledi.

Taksitle şeker fabrikası

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Erzincan ile Erzurum Şeker Fabrikalarını yüzde 30’u peşin, kalanı 48 ay taksitle satışa çıkardı.

Şeker fabrikaları özelleştirmesinde ilk ihale tamamlandı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye (Türkşeker) ait Bor Şeker Fabrikası ve Kırşehir Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin bugün duyurusunu yaptığı ve yine bugün gerçekleştirdiği ihalede teklifler alındı.

Özelleştirmeye ve tarımdaki düzenlemelere ortak tepki

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve torba yasayla getirilmek istenen tarımsal düzenlemelere, oda, federasyon ve derneklerden ortak tepki geldi. Ortak açıklamayı okuyan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, “Çiftçiye, orman köylüsüne ve ülke ekonomisine darbe indiriliyor!” dedi.

“14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi kararının iptalini bekliyoruz”

Ziraat Odaları, çiftçi örgütleri, işçi örgütleri ve tüketici derneklerinin şeker fabrikalarının özelleşmesine karşı olduğunu söyleyen TZOB Genel Başkanı Bayraktar, “Hükümetimizden çiftçi ve işçileri memnun etmesini, Türkşeker bünyesinde bu fabrikaların üretime devam etmesini istiyoruz” dedi.

Nişasta bazlı şeker kotası yüzde 5’e indirildi

Resmi Gazetede yayımlanan Torba Kanunla daha önce yüzde 10 olarak uygulanan nişasta bazlı şeker kotası yüzde 5’e düşürüldü. Nişasta kökenli şekerler için belirlenen kota miktarında yapılan değişiklik sonucu ortaya çıkan kota fazlası ise Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye aktarılacak.

Ak Partili Salim Uslu’dan özelleştirme çıkışı: “Bürokratlar hükümeti yanlış yönlendiriyor”

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’e konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı çıktı. Uslu; “Satılan yerler, genelde kar edenler. Ben bürokratların hükümeti yanılttıklarını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img