15.7 C
Ankara
Cumartesi, Kasım 2, 2024

plastik ambalaj

PepsiCo fabrikaları Sıfır Atık Sertifikası aldı

PepsiCo fabrikaları Sıfır Atık Sertifikası aldı

İnsanoğlunun 2045’e kadar tamamen kısırlaşma riski var

Bilim insanları insanın hızla üreme yetisini kaybettiği konusunda uyarıyor. Öngörülere göre plastiklerin kullanımını bu şekilde sürdürdüğü takdirde insanların 2045’e kadar tamamen kısırlaşma riski var.

Depozito İade Sistemi, cari açığın ilacı olabilir

Türkiye’de 2022 yılında başlaması planlanan Depozito İade Sistemi ile kaynakların verimli kullanılması, çevre kirliliğini önleme ve atık toplamada düşük maliyet avantajları elde edilmesinin yanı sıra malzeme ve enerji ithalatının azalması sayesinde cari açıkta da önemli ölçüde düşüş bekleniyor.

THD: ”Kullanıp atmayın, yasaklayın!”

Tüketici Hakları Derneği (THD), gıdada, suda, havada mikro ve nano plastiklerin bulunduğunu belirterek, kullanılıp atılan plastiklerin tüm canlılar için büyük bir tehlike olduğuna dikkat çekip, yasaklanmasını istedi.

Gıda enflasyonuna plastik takviyesi: Makarnadan suya her şeye zam

Yüzde 150’ye yaklaşan hammadde zammının enflasyonu tetiklediğini söyleyen PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu; “0,5 litrelik PET su şişede maliyetin %80’i şişenin kendisidir, rafine Ayçiçek yağı fiyatının %11’i plastik şişeye ait, dar gelirli vatandaşın ana öğün yemeği olan makarna fiyatının %16’sını da yine plastik ambalaj oluşturuyor.” dedi.

THD: Plastik ambalajlar yasaklansın

Plastik ambalajların yasaklanmasını isteyen Tüketici Hakları Derneği (THD), plastik ambalajlar yerine cam ve biyoambalajlara öncelik verilmesi çağrısında bulundu.

İthal edilen karışık plastik atıkların %35’i geri dönüştürülebilecek nitelikte değil!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, 2011 yılında 55 bin ton mertebesinde olan plastik atık ithalatının, 2017 yılında gelmiş geçmiş en yüksek miktar olan 205 bin ton seviyesine ulaştığını belirtti. 2018 yılının ilk iki ayında, geçen yılın neredeyse üçte biri kadar plastik ithalatı yapıldığını ve son 5 yıl içerisinde sadece atık plastik özelinde dış ticaret açığı toplamımızın 128 milyon Euro’ya ulaştığını vurgulayan Oda, ithal edilen karışık plastik atıkların %30-35’inin ise geri dönüştürülebilecek nitelikte olmadığına dikkat çekti.

Tek kullanımlık plastik kirliliğini azaltma sözü

Dünyada her 1 dakikada 1 milyon plastik şişenin satın alındığını biliyor muydunuz? Peki, yılda 500 milyar plastik poşet kullanıldığından haberiniz var mı? Okyanusları her yıl 8 milyon ton plastiğin kirlettiğini ve dakikada okyanuslara karışan atık plastik miktarının bir çöp kamyonu büyüklüğünde olduğunu duymuş muydunuz? Yaşamın vazgeçilmezi olan plastikler, maalesef çevre kirliliğini de artırıyor.  Sürdürebilir Üretim ve Tüketim Derneği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde plastik ayak izimizi azaltmak için 10 öneri açıkladı

Ücretli poşet uygulaması 1 Ocak 2019’da başlıyor

Plastik torbalar, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren mesafeli sözleşmeler ile yapılan satışlar da dâhil olmak üzere satış noktalarında kullanıcıya veya tüketiciye ücretsiz temin edilemeyecek. Çok hafif plastik torbalar, bu uygulamadan muaf tutulacak.

PAGEV: Ambalajlar 20 milyar liralık sebze-meyveyi çöpten kurtaracak

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu; gıda ambalajları sayesinde Türkiye’de her yıl israf edilen 20 milyar liralık yaş sebze ve meyve ile 1,8 milyar liralık ekmeği çöpe gitmeden kurtarmanın mümkün olduğunu belirtti.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img