11.6 C
Ankara
Pazartesi, Kasım 18, 2024

pestisit

Buğday Derneği, kentlerdeki pestisit ve biyosidal tehlikesine dikkat çekiyor: Çocuklar tehlikede!

Buğday Derneği, kentlerdeki pestisit ve biyosidal tehlikesine dikkat çekiyor: Çocuklar tehlikede!

Ankara’nın su havzaları koruma altına alınıyor

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Çamlıdere Barajı ve Gerede Işıklı Regülatörü’nün ardından Kurtboğazı, Eğrekkaya ve Akyar Barajları için de “koruma planı” hazırladı.

Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı’nda manifesto çağrısı

Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı’nda uluslararası bir manifesto hazırlanması gerektiğini belirtti.

“Sera üretiminde tarımsal belgelendirme zorunluluğu getirilmeli”

Uzmanlar, sera üretiminde tarım ilacı kullanımının daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Pestisit zehirlenmeleri artıyor

Kullandıkları pestisitlerden zehirlenen çiftçilerin ve tarım işçilerinin sayısı dünya genelinde son 30 yılda yaklaşık 15 kat arttı.

Egeli ihracatçılar 9 üründe pestisit analizleri yapacak

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği 2021 yılında "Gıda Güvenliği"ne dikkati çekmek amacıyla ‘Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz’ isimli projeyi hayata geçirecek. Projede, ihracat miktarının yoğun olduğu ‘çekirdeksiz sofralık üzüm, kiraz, nar, şeftali, mandalina, çilek, domates, hıyar ve asma yaprağı’ ürünlerine yönelik pestisitler analiz edilecek.

Zehirsiz Sofralar Sivil Toplum Ağı: Glifosat ile zehirlenmek zorunda değiliz!

Muhtemel kanserojen olduğu ve hormonal sisteme zarar verdiği uluslararası kuruluşlar tarafından kabul edilmesine ve alternatif pek çok yöntem ve tekniği olmasına rağmen glifosat kullanımı sürüyor.

Akdeniz Meyvesineği ile mücadeleye FAO’dan destek

FAO ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ortak yürütülen projede, meyve üretiminde ciddi ekonomik zarara neden olan ve üreticileri fazla miktarda pestisit kullanmak zorunda bırakan Akdeniz Meyvesineği (Ceratitis capitata)’nin Entegre Mücadele önlemleri çerçevesinde kontrolü teşvik ediliyor.

Tarım ilaçları ve hava kirliliği gebe kalma şansını azaltıyor

Tarım ilaçları ve gıda koruyucusu olarak yaygın şekilde kullanılan fosfat türevleri üreme potansiyelini olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar, yüksek miktarda pestisitlere (tarım ilacı) maruz kalan kadınlarda tüp bebek ile gebe kalma şansının, düşük miktarda maruz kalan kadınlara göre yaklaşık yüzde 18 oranında daha az olduğunu belirtiyor.

Meyve ve sebzeler nasıl yıkanmalı?

Türkiye tuzlu suda bekletilen çileklerin içinden çıkan böcek ve kurtları tartışırken, meyve ve sebzelerin korona günlerinde doğru temizlenmesi çok önemli…
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img