6.8 C
Ankara
Pazar, Aralık 22, 2024

mısır şurubu

NİSAD’dan nişasta bazlı şeker açıklaması

Sitemizde yayınlanan “Zayıflamak Uğruna Yapılan 6 Hata” başlıklı haberde yer alan Diyetisyen Emel Terzioğlu’nun glikoz şurubu ve mısır şurubu (nişasta bazlı şeker) ile ilgili açıklamalarına Nişasta Sanayicileri Derneği’nden (NİSAD) yanıt geldi. Tarafımıza gönderilen düzeltme metnini, objektif habercilik ve talep edenin cevap hakkına duyduğumuz saygı gereği yayınlıyoruz.

AK Partili Yavuz: “Bal aromalı ve yüksek glikozlu mısır şurupları insan sağlığını tehdit ediyor.”

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, arıcıların en büyük sorununun piyasadaki sahte ballar olduğunu belirterek, "Bal aromalı ve yüksek glikozlu mısır şurupları insan sağlığını tehdit ediyor." uyarısında bulundu.

Karatay: “TÜİK’in yapmış olduğu 78 yaş istatistiğine inanmıyorum”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in, Türkiye'de doğuşta beklenen yaşam süresinin 78 yıl olduğuna ilişkin araştırmasının sonuçlarına inanmadığını açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay; “Gençlerimiz çok hasta ve erken ölüyorlar. “Eski toprak” diye tabir ettiğimiz kişiler ise daha sağlam ve sağlıklılar.” şeklinde...

TÜDEF’ten, Şeker-İş Sendikasının kampanyasına tam destek

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Şeker-İş Sendikası’nın başlattığı ‘Şeker Fabrikaları Satılmasın’ kampanyasına 102 şubesi ile tam destek vereceğini açıkladı. Açıklamada; “Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi söz konusu olursa, yurt çapında NBŞ’li yiyecek ve içeceklere karşı tüketimden gelen gücümüzle, “almama hakkımızı” kullanacağız.” ifadelerine yer verildi.

ABD’de sağlık kaygıları nedeniyle nişasta bazlı şeker tüketimi düşüşte

Türkiye’nin ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ), ABD’de şeker üretimi ve tüketimine ilişkin bilgi notu hazırladı. Bilgi notuna göre, ABD’de 2000 yılında kişi başı günlük yüksek fruktozlu mısır şurubu tüketimi 46 gram iken, bu değer %35 azalarak 2016 yılında 30 gram oldu. Raporda, ABD Tarım Bakanlığı ve Kongre Raporlarının, ABD’de nişasta bazlı şeker tüketiminin azalmasının nedeni olarak sağlıkla ilgili kaygıları gösterdiği belirtildi.  

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu: “NBŞ kotası arttırılmamalı, gıdalarda kullanımı sınırlandırılmalı, sıkı denetim getirilmeli”

T.C. Sağlık Bakanlığı “Nişasta Bazlı Şekerlerin (NBŞ) Sağlığa Etkileri” Hakkında Bilim Kurulu Raporu bugün açıklandı. Raporda; yapılan değerlendirmeler ışığında Bilim Kurulu’nun “Halen %10 olan NBŞ kotasının (üretiminin) artırılmaması ve gıdalarda kullanımının sınırlandırılarak sıkı denetiminin sağlanması” önerisine yer verildi.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine bir tepki de Gıda Mühendisleri Odası’ndan geldi

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, 14 şeker fabrikasının özelleştirilmek istenmesine yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Tarım ve hayvancılıkta gelinen noktanın herkes tarafından bilinmekte olduğu ifade edilen açıklamada, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin mevcut durumu daha da kötüye götüreceği belirtildi.

Şeker fabrikaları neden satılıyor?

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, özelleştirilmesi düşünülen şeker fabrikaları hakkında açıklama yaptı. Açıklamada; “Bu kararla Türk tarımı ve sanayisi yerli ve milli olmayan küresel şirketlerin egemenlik alanına terk edilmiştir.” ifadesine yer verildi.

Ömer Fethi Gürer: Şeker fabrikaları elden gidiyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 15 şeker fabrikasının özelleştirme kapsamında satılacağı yönündeki iddiaları Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Hükümetin böyle bir kararı olup olmadığını sordu.

Hücresel tarım, GDO etiketleri, temiz etiket… İşte 2018 yılının gıda ve içecek trendleri!

Amerikan gıda ve içecek sektörü haber sitesi FoodNavigator-USA tarafından hazırlanan 2018 gıda ve içecek trendleri listesi, 2018 yılında Amerika ve dünya genelinde gıda ve içecek sektörüne yön verecek trendlere yer veriyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img