4.6 C
Ankara
Salı, Aralık 3, 2024

milli tarım projesi

Tarım Bakanı’nın 80 günü

24 Haziran 2018'de yapılan seçimlerinden sonra, yeni yönetim sistemi olan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin ilk hükûmeti 9 Temmuz Pazartesi günü açıklandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının adı Tarım ve Orman Bakanlığı olmuştu, ilk bakanın adı ise Bekir Pakdemirli idi.

Bir millileştirme projesi daha durduruldu

Geçen 16 yıl içinde Türkiye'nin tarım ve hayvancılığının geleceğine umutla bakmama sebep olan projelerden biri 15 Ekim 2016'da açıklanan Milli Tarım Projesi, diğeri bu Proje'nin bir parçası olan ve 20 Ocak 2017'de açıklanan Damızlık Hayvanlara Embriyo Transferi Projesi oldu.

Yeni Ekonomi Programı (2019-2021)

Yeni Ekonomi Programı (YEP), Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklandı. Bu hafta, uzunca bir makale ile seçilmiş örneklerle ve mümkün olduğunca sade bir anlatımla bu Program'ı irdeleyeceğim.

Nasıl bir Tarım ve Orman Bakanı?

Her yeni gelene, eleştirmeden veya övmeden önce sorunları çözmesi için yeteri kadar süre verilmesi gerekiyor. Sorunlar çok ve yapısal olduğu için çalışmalarının sonuçlarını görmek zaman alacaktır. Bu sebeple Pakdemirli'ye vereceğim süre 3 yıl. Yine de gelecekle ilgili umutlu veya umutsuz olmamız için yapısal sorunların üzerine gitme şeklini görmemiz yeterli olacaktır. Bu noktada, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin elinde, işini kolaylaştıracak hazır bir çalışma var: Millî Tarım Projesi.

CHP’li Sarıbal: Mazot desteği, seçim malzemesi…

Başbakan Binali Yıldırım’ın, "Çiftçinin kullandığı mazotun yarısı devletten" sözünü hatırlatan Sarıbal, bu sözün seçim ve referandum malzemesi yapıldığını savundu.

İthalat yap, dağıt; ithal et, dağıt…

Yeni bir başlangıç için maalesef başka çare görünmüyorsa da hayvancılığa bir bütün olarak bakınca "Hayvan ithal edip üreticiye dağıtacağız, 2-3 sene içinde sorun kalmayacak." söyleminin gerçekçi olmadığı gün gibi ortada.

Torba Yasa teklifinde doğa adına kaygı verici düzenlemeler

TEMA Vakfı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve birçok kanunda değişiklik yapılmasını öngören Torba Kanun Tasarısı hakkında bir açıklama yayınlayarak yaşanan gelişmelerin kaygı verici olduğunu vurguladı.

MÜSİAD tarımı konuştu

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan: “Önümüzdeki 10 yıl içinde gıda, tarım ve hayvancılık ürünleri ihracatımızı, 40 milyar dolara yükseltme hedefini gerçekleştireceğiz inşallah.”

Mazot desteğinde hesap şaştı!

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atalık, önemli pek çok tarım ürününde mazot desteğinin yüzde 50’nin altında kaldığını savundu.

Hacıince: “Sadece besilik hayvan ithalatı sürekli olmalı”

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, kısa vadede piyasa istikrarının sağlanmasına katkı sağlamak için yurtiçi kırmızı et üretiminin tüketimi karşılama noktasına gelene kadar sadece besilik hayvan ithalatının sürekli olarak ve bunun da besicilerin taleplerini karşılayacak şekilde yapılmasını istedi.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img