9.6 C
Ankara
Çarşamba, Aralık 25, 2024

kronik hastalıklar

65 yaş üstü kişilere karantina dönemi beslenme önerileri

İdeal beslenme düzenini yakalamak için 65 yaş üzeri kişilere 9 öneri…

Kronik hastalıklarla nutrigenetik mücadele

Nutrigenetik ve Kişiye Özel Tıp Derneği Başkanı ve Gentest Enstitüsü Direktörü Dr. Serdar Savaş: “Genetik yatkınlık bilinirse nutrikgenetik bilimi sayesinde, başta beslenme olmak üzere yaşam tarzı düzenlemeleri ile hastalıkların ortaya çıkması engellenebilir veya geciktirilebilir.”

Kronik hastalıklarla barışık yaşamanın 10 yolu

Pek çoğumuz için yaşlılık; kronik hastalıklarla mücadele anlamına geliyor. Oysa yaşamımızın bu yeni sayfasında kronik hastalıkları dert olarak görmeyip, onunla veya onlarla barışık yaşamak mümkün! Üstelik hiç de zor değil.

Kronik hastalıkların global ekonomiye maliyeti 2030’de 47 trilyon dolara ulaşacak

Dünya genelinde 60 yaş üstü nüfusun 2050 yılında toplam nüfusun %35’ini oluşturacağı belirtilen yeni bir rapora göre; yaşam süresinin uzaması ile birlikte artış gösteren en yaygın beş kronik hastalığın 2030 yılında global ekonomiye maliyeti 47 trilyon dolara ulaşabilir.

Azı karar çoğu acil servis

Kronik hastalıkları olanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Ramazan sofrasının keyfi, hastanede bitebilir…

“Sağlıklı bir yaşam önce ağız sağlığı ile başlar”

Kronik hastalıkların öncülleri ağız içi hastalıklar mı? Pek çok sistemik hastalığın ilk belirtileri ağız içi dokularda gözlemleniyor. . İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Ağız Diş ve Çene Radyolojisi A.B.D. Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esra Somtürk, “Sağlıklı bir yaşam önce ağız sağlığı ile başlar” mesajı veriyor.

Narenciye tüketmek için bir neden daha…

Yeni bir araştırmaya göre narenciye tüketmek, birçok ülkede giderek daha büyük bir sağlık sorunu olmaya başlayan obezite yani aşırı şişmanlığa bağlı kronik hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.

Obezite, ölümcül kronik hastalıklara zemin hazırlıyor

Erciyes Üniversitesi Halil Bayraktar Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vesile Şenol, tüm dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kronik hastalıklara hazırlayıcı faktörler arasında tütün kullanımı, obezite ve alkol kullanımı gibi ortak risk faktörlerinin ön sıralarda yer aldığını açıkladı.

Sahurda içilen çay ve kahve vücuttaki su oranını düşürüyor

Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Dilek Gülsun Akgün, sahurda içilen çay ve kahvenin vücuttaki su oranını düşürdüğüne dikkat çekerek, mutlaka süt veya yoğurt tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Yanlış Bilinen Zayıflama Efsaneleri

Sosyal medyada dolaşan birçok zayıflama ve kilo kaybetme programları var. Onları okuyunca pek çoğunun bilimsellikten yoksun olduğunu görüyorum. Yani ortalıkta birçok yanlış, hatalı, ticari veya efsane bilgiler dolaşıyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img