14.2 C
Ankara
Perşembe, Kasım 21, 2024

konserve

Kerevitaş’ın ilk çeyrek konsolide cirosu 1 milyar TL oldu

Kerevitaş’ın ilk çeyrek konsolide cirosu 1 milyar TL oldu

Domates üreticisi Merko, Frigo Pak Gıda’yı bünyesine kattı

Türkiye’nin önde gelen domates üreticilerinden Merko Gıda, yine sektörün önemli oyuncularından Frigo Pak Gıda’nın yüzde 25’ini satın aldı.

Konservelerdeki gizli tehlike: Botulizm

Son zamanlarda konserveden zehirlenenlere ilişkin haberler basında sıkça yer bulmaya başladı. En son Elazığ’da misafirliğe gittikleri evde yedikleri semizotu konservesinden altı kişi zehirlenmişti. Konservelerden kaynaklanan zehirlenmeler ölümle bile sonuçlanabiliyor.

Sadece yazın değil kışın da konservenizi hazırlayın!

Ürünlerin kısa sürede hazırlanması, mevsimi dışında meyve ve sebze tüketme isteği veya yiyeceklerin hazır halde saklanmasında en çok tercih edilen yöntemlerden biri konserve yapmak. Ev yapımı konserve tüketimi hem ekonomik hem sağlıklı ancak doğru şekilde işlem görmediği zaman tehlike oluşturabilir. İşte, konserve yaparken dikkat edilmesi gereken 5 önemli kural!

Dondurulmuş ve konserve gıdaların besin değeri hakkında bunları biliyor muydunuz?

Uluslararası Gıda Bilgi Konseyi (IFIC) Tüketici Araştırması-2016 sonuçlarına göre 100 bireyden 6’sı dondurulmuş veya konserve gibi işlenmiş besinlerin tüketimi konusunda endişe duyuyor. Kamuoyunda dondurulmuş veya konserve besinlerin, özellikle vitamin-mineral içeriğinin tamamen kayba uğradığı düşüncesi de oldukça yaygın. Peki, bilimsel veriler ve otoriteler bu konuda ne söylüyor?

Konserve ve salça

Günümüzde teknolojik şartların gelişmesi ile birlikte mevsimi olmasa bile gıdaları tüketebilmekteyiz. Örneğin, domatesi sadece yaz aylarında değil, aynı zamanda uygun iklim ortamının (sera) oluşturulmasıyla kışın da tüketebilmekteyiz.

Kışlık konserve yaparken bunlara dikkat!

Kış yaklaşıyor, evlerde konserve hazırlıkları başladı. Ancak doğru yapılmayan konserve hayati riske neden oluyor. Siz de konservenizi evde kendiniz hazırlıyorsanız, bu ipuçları faydalı olabilir.

Gıda ve içecek sektöründe en önemli 20 tarihi buluş

17. yüzyılda kurulmuş olan Kraliyet Cemiyeti (Royal Society) günümüzde de Birleşik Krallık’ın ulusal bilim akademisi olmaya devam etmekte. Kraliyet Cemiyeti birkaç sene önce gıda ve içecek tarihinin en önemli 20 gelişmesini belirledi.

Avrupa geniş kapsamlı ve daha katı bir BPA düzenlemesi getiriyor

Avrupa’da bisfenol A (BPA) kullanımını düzenleyen yasaya getirilmesi planlanan değişiklikler, 2017 yılında BPA kullanımında daha katı bir yaklaşım sergileneceğini gösteriyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img