1 C
Ankara
Cuma, Aralık 27, 2024

kilo alımı

Pandemide ortalama 3,26 kilo aldık

Salgın başından bu yana ortalama kilomuz 3,26 kg arttı. Kilo alan bireylerin aldığı ortalama kilo ise 6,6 kg oldu.

Küçük kaçamaklar mı yoksa yeme bozukluğu mu?

Birçok kişi başta küçük kaçamaklar yaptığını düşünerek geceleri atıştırmalar yapar; ancak bu davranış bir süre sonra alışkanlık haline döner. Üstelik tüketilen gıda miktarı da her geçen gün artar ve masum kaçamaklar sandığınız şeyler yeme bozukluğuna dönüşerek onlarca kilo olarak size geri döner.

Karantinada aldığımız kiloların psikolojimizle ilişkisi var

Psikolog G. Tansu Ocak, karantina ve belirsizliğin yarattığı stresin duygusal yeme davranışına yol açtığını, kalorisi yüksek yiyeceklere yönelmemize neden olduğunu ve stres dolayısıyla açlık hissimizi kontrol etmemizin zorlaştığını söylüyor.

Evde kaldık, atıştırdıkça atıştırdık!

Pandemide evde kaldığımız süre arttıkça mutfaktan çıkamaz olduk. Atıştırmalıklarla aldığımız fazla kalorilerle de kilolarımız arttıkça arttı.

Kilo artışı, nöropatik ağrılara zemin hazırlıyor

Covid-19 pandemisi, evde karantina günlerinde hareketsizliğe bağlı olarak özellikle 65 yaş üstü bireylerin mevcut ağrılarında sıklığın ve şiddetin artmasına yol açtı. Sinir hücrelerinin hasarlanması sonucu ortaya çıkan nöropatik ağrılar, yanma, karıncalanma, uyuşma, keçeleşme olarak belli ediyor ve genellikle uzuvların uçlarında daha belirgin şekilde oluyor.

Tatlı krizine son veren öneriler

Pek çok kişinin doğru yönetemediği tatlı krizini çikolata kavanozunun sonunu getirmeden ya da evdeki tüm tatlıları bitirmeden aşmak o kadar da zor değil.

Belki de size kilo aldıran şey “dopamin”dir!

Bazı gıda maddelerinin beynimizde dopamin etkisi yaptığını biliyor musunuz? Dopamin, yeme içmemizi nasıl yönlendiriyor? Neden beynimizin dopamin reseptörlerini harekete geçiren gıdalara yöneliyoruz? Dopamin etkili gıdalar hangileri? Bunları yemekle yememek arasındaki seçimi neye göre yapacağız?

Hamilelikte kafein tüketimine dikkat: Çocuğunuzda fazla kilo sorunu olabilir!

Norveçli bilim insanları tarafından yapılan bir çalışmada, hamilelikte fazla kahve tüketen kadınların daha kilolu çocuk sahibi olma olasılığının daha yüksek olduğu gösterildi. Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü'nden araştırmacılar, dokuz yıllık bir süre boyunca 51.000 hamile kadını ve doğumdan sonra çocuklarını inceledi. 'Hamilelikte daha fazla kafein tüketimi' ile 'ileriki yaşlarda daha kilolu çocuklar' arasında doğrusal bir bağlantı keşfedildi.

Stres kilo yapıyor

ABD'de bulunan Stanford Üniversitesi Tıp Bölümü'nün yaptığı bir araştırmaya göre stres başlı başına hücreler üzerinde meydana getirdiği değişiklikler yüzünden kilo almanıza sebep olabiliyor.

Kilo vermeye çalışanların yaptıkları en büyük 5 hata

Şok diyetlerden ara öğünleri atlamaya, kilo almamak için diyette yapılan 5 önemli hata…
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img