6.8 C
Ankara
Pazar, Aralık 22, 2024

kaygı

İnsan aç olmadan neden yemek yer?

Acıkmadan yemek yeme, fazla kilolara ve birçok sağlık sorununa neden oluyor. Prof. Dr. Y. Birol Saygı, aç olmadan yemek yemenin ‘akılsız beslenme’ olduğunu belirtiyor.

“Pandemi bitse bile kaygısı kalacak”

Psikiyatrist Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, yetkililerin ve uzmanların koronavirüs konusundaki çelişkili ifade ve davranışlarının toplumda kaygıyı artırdığını söylüyor. Beyazyürek, “Uzmanların farklı görüşler dile getirmesi insanların kafasını karıştırıyor. Belki virüsten bir gün kurtulacağız ama kaygısı devam edecek” diyor.

Negatif düşünceyi önlemenin 9 yolu

“Eğer zihnimizi pozitif düşünmeye odaklarsak ve eğitirsek gelecekte negatif düşüncelerle daha kolay başa çıkarız bu da zamanla daha mutlu, daha az kaygılı daha huzurlu olmamız anlamına gelir.”

Koronavirüs kaygısıyla baş etmenin ipuçları!

Pandeminin günlük yaşantımıza getirdiği kargaşa bir yana, şu an yaşadığımız belirsizlik durumu günden güne endişelerimizi arttırıyor. Virüsü kapma, hastalanma ve sevdiklerimize bulaştırma; başlıca kaygılarımız arasında yer alıyor. Peki, bu endişe ve kaygılarımızla nasıl başa çıkacağız? İşte ipuçları…

Pandeminin çalışanlara etkisi ne oldu?

Koronavirüs pandemisinde çalışan bireyleri kapsayan araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, evden çalışan kişiler daha fazla kaygı ve stres altındayken, iş ve aile arasında da daha fazla rol karmaşası yaşadıkları ortaya çıktı.

Koronavirüs dönemi kaygı, korku ve fazla düşünmeyi tetikliyor

Salgının ne kadar süreceği, iş ve özel hayatımızı ne derecede etkileyeceği, ekonomik sonuçlarının neler olacağı gibi birçok soru ve belirsizlik, kaygının yükselmesine ve overthinking (fazla düşünme) sorununa neden oluyor.

Panik atak kontrolü için 10 altın kural

Panik atak veya panik bozukluk, toplumda son yıllarda sıkça görülüyor. Kişinin beklemediği bir anda ve hiçbir sıkıntısı yokken ortaya çıkabilen bu sorun; göğüste ağrı ya da baş dönmesi ile kendini gösteriyor.

Anne babalar bu önerilere dikkat!

Pek çok anne baba aynı dertten muzdarip; kimi, çocuklarının ergenlik döneminde baş gösteren ‘huy’ değişikliklerini kabul edemiyor, kimi ‘bizim zamanımızda böyle bir şey yoktu’ deyip şaşkınlık ve kızgınlıkla yaklaşabiliyor. Üstüne bir de, bu dönemde ortaya çıkabilen çeşitli ruhsal bozukluklar ve sorunların eklenmesi, aileleri fazlasıyla telaşlandırıyor.

Yatağınıza akıllı telefonla giriyorsanız…

Dondurucu ve kasvetli bu kış günlerinde pek çok kişi kendisini keyifsiz, isteksiz, halsiz, yorgun hatta tükenmiş hissediyor. Uyku ve beslenme alışkanlıklarının bozulması da cabası. Bu olumsuz hisler 2-3 hafta ile sınırlı kalmıyorsa ‘kış depresyonu’ yaşıyor olabilirsiniz.

İş-yaşam dengesinde OECD sonuncusuyuz

OECD verilerine göre, Türkiye'de çalışanların %34'ü 50 saatten fazla çalışıyor. OECD'nin bu alandaki en yüksek ortalaması %13. Brigham Young Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada ise uzun iş saatlerinin kaygı ve stresi artırdığı, bunun da tükenmişlik sendromunu tetiklediği tespit edildi.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img