14.5 C
Ankara
Perşembe, Kasım 21, 2024

kaliteli uyku

Kaliteli bir uyku için 10 altın öneri

Uyku Hijyeni, sağlıklı bir uyku için uyulması gereken davranışlar ve çevrenin düzenlemesi olarak tanımlanıyor. Uyku kalitesi, gün içerisindeki davranışlar, yenilen besinler ve alınan ilaçlar gibi birçok faktörden etkileniyor.

Verimsiz uyku bağışıklığı da düşürüyor!

Kronik uykusuzluk, yaşam kalitesini ve bağışıklığı bozmasının yanı sıra yaşamı tehdit eden bazı hastalıklara da zemin hazırlıyor aynı zamanda yaşam süresini de etkiliyor.

Kaliteli bir uyku için bu kurallara dikkat edin!

Evlerde daha çok vakit geçirdiğimiz salgın döneminde artan uyku sorunlarıyla başa çıkabilmek için bazı temel alışkanlıkları edinmek gerekiyor.

Yaşlılık döneminde sağlıklı olmak istiyorsanız bunları mutlaka yapın!

TÜİK’e göre 65 yaş ve üzeri yaşlı olarak nitelendiriliyor. Bu yaşlarda sağlıklı olmak, hayatı en iyi ve verimli bir şekilde yaşayabilmek için vücudumuza gençlik dönemlerinde yatırım yapmak gerekiyor. Birkaç basit önlemle yaşlılık dönemini rahat bir şekilde geçirmek mümkün. Alınabilecek önlemlerden bazıları sağlıklı beslenme, hareket etme, kaliteli uykunun yanında düzenli doktor kontrolleri ve sağlık sigortası yaptırmak olarak sıralanıyor.

6 Adımda Bağışıklığınızı Güçlendirin!

Yaşam tarzınızın, sizi mikroplardan, virüslerden ve kronik hastalıklardan koruyan bağışıklık sisteminizi ne kadar etkileyebileceğini biliyor muydunuz? 

Kaliteli uyku için dengeli beslenme ve egzersiz

Ortalama 75 yıl yaşayan bir insan ömrünün yaklaşık üçte birini uyuyarak geçiriyor. Kaliteli uyku için dengeli beslenme ve egzersiz ‘olmazsa olmaz’ anlamına geliyor.

Kaliteli hayat için kaliteli uyku

Uyku, insanlar için hayati bir öneme sahip olsa da çoğunluk tarafından önem verilmeyen bir eylem. Oysa uykusuz kalan kişiler daha çabuk hastalanırken, düzenli uyuyan bireyler hem daha sağlıklı, hem de hastalıkları daha kolay yeniyor.

Enfeksiyondan korunmanın 7 etkili yolu!

Ders zilinin çalmasıyla çocuklarda enfeksiyon dönemi de başladı. Bir yandan mevsim geçişinin yol açtığı ani hava değişimi ama daha önemlisi kalabalık ortamlarda solunum yoluyla virüslerin kolayca bulaşabilmesi üst solunum yolu hastalıklarından, ishal ve zatürreye dek birçok hastalığa zemin hazırlıyor.

Bağışıklık sisteminiz kışa hazır mı?

Değişen havayla birlikte yaşanan yoğun stres, uykusuzluk ve dengesiz beslenme bağışıklık sistemini direkt olarak zayıflatıyor. Peki, bağışıklık sisteminiz kışa hazır mı?
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img