13.6 C
Ankara
Cuma, Kasım 22, 2024

internet

Çocukları dijital dünyada koruyacak 5 yöntem

Çocukları dijital dünyada koruyacak 5 yöntem

İnternetteki psikolojik testlere değil, uzmanına başvurun

İnternetteki psikolojik testlere değil, uzmanına başvurun

Arama motorları yanlı sonuçlar döndürüyor

Google ve Bing arama motorlarının haber arama alanı kullanılarak yürütülen bir çalışmada, sonuçlar bakış açısı ve ideoloji olmak üzere iki farklı önyargı tipi açısından değerlendirildi. Yapılan çalışma sonucunda arama motorlarının bakış açısı ile ilgili önyargı içermediği, ancak iki arama motorunun da ideolojik olarak yanlı sonuçlar döndürdüğü görüldü.

2021’e canlı yayında girdik

Pandemi nedeniyle bir araya gelemeyen insanlar yılbaşında sosyal medyada buluştu. Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde Facebook ve Instagram’dan yapılan canlı yayın sayısı yılbaşı gününde 55 milyona ulaştı.

“Dijital yorgunluğa dikkat!”

İkili ilişkilerde yüzde 69 oranında yoğun teknolojik aletlerin kullanıldığını içeren araştırma sonuçları olduğunu söyleyen Dr. Seda Gökçe Turan, “Sürekli internet kullanmak, haber sitelerini takip etmek, sağlık ile ilgili taramalar yapmak ilişkileri olumsuz etkileyen faktörler” diyerek dijital yorgunluk hakkında önemli uyarılarda bulundu.

‘Siber zorbalık’ hakkında neler biliyoruz?

Siber zorbalık uzun süredir herkesin gündeminde ancak yapılan son araştırmalara göre gençlere ve çocuklara yönelik siber zorbalık %70 ile rekor düzeyde artış gösterdi. Bu nedenle, siber zorbalığın ne olduğunu ve genç bir mağdurun nasıl destekleneceğini bilmek ebeveynler için oldukça önemli hale geldi.

Günün 7,5 saatini internette geçiriyoruz

Türkiye’de insanların internette geçirdikleri süre ile uyku süreleri eşitlendi. Günün 7,5 saatini internette, 7,5 saatini de uykuda geçiriyoruz.

Çocukları internet bağımlılığından korumanın 12 yolu

Günlük yaşamda yetişkin bireyler için gerekli olan internet kullanımı, özellikle çocukluk çağında gerekli kontrol sağlanmadığında önemli sorunları beraberinde getiriyor. Ailelerin internet kullanımında bilinçli olması ve çocukların da dijital dünya ile ilişkilerinin sınırlandırılması konusunda, gerektiğinde uzman desteği alması büyük önem taşıyor.

Geçen yılın öne çıkan 12 veri sızıntısı

Güvenli olmayan veri tabanı ifadesinin sıkça vurgulandığı 2019 yılı, büyük veri sızıntılarıyla dolu rekor bir yıl olarak geride kaldı.

İnternet kullanıcılarının zararsız zannettiği alışkanlıklar

Bugünlerde herkes internete bağlı ve muhtemelen bazı çevrim içi rutinlere sahip: hepimiz sabahları ilk iş e-postalarımızı ve sosyal medya sayfalarımızı kontrol ediyoruz ve bu alışkanlıkların sağlıklı ve zararsız olduğunu düşünüyoruz. Ancak, bazı çevrim içi alışkanlıklar tüm yaşamımızı olumsuz etkileyebilir, bazıları ise sadece bir yönden tehlikeli olabilir: Çevrim içi güvenlik.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img