2.6 C
Ankara
Pazar, Kasım 24, 2024

iklim

Üzümcü: “Su yönetimi multidisipliner bir konudur!”

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, çevre, iklim, tarım, gıda, toprak ve su politikalarında katılımcı bir yaklaşım benimsenmesini ve başta meslek odaları olmak üzere bilim insanları ve ilgili kesimlerin sürece dahil edilmesini istedi.

“Birkaç hafta içinde yağış düşmezse bunun tarımda çok olumsuz etkileri olacak”

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği’nden Prof. Levent Şaylan, "Bizi kurtarabilecek faktörlerden bir tanesi nisan-mayıs aylarında düşecek olan şiddetli yağışlar olacaktır. Sanayileşmeyle iklimi yapay olarak değiştiriyoruz. Bunun tarıma etkileri de olacak" dedi.

Koronavirüs tüm korkuları geride bıraktı

Bugünlerde vaka sayılarının tırmanışa geçmesiyle birlikte kendimiz ve ailemiz için en çok korktuğumuz şey koronaya yakalanmak. Sıralamaya giren diğer korkularımızsa, deprem, işsizlik ve geçim derdi.

Türkiye’de 75 milyon kişi kirli hava soluyor

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası tarafından bugün yayınlanan Türkiye 2019 Hava Kirliliği Raporu, kent ölçeğinde Türkiye'de 75 milyon kişinin kirli hava soluduğunu ortaya koyuyor. Raporda genel olarak hava kirliliğinin en yoğun olduğu kentlerin Bursa, Adana, Ankara, İstanbul, Iğdır, Şırnak, Muş, Manisa, Kahramanmaraş, Karabük, Çanakkale, Denizli, Zonguldak, Edirne – Keşan, Şanlıurfa olduğu belirtildi.

Ataç: “Doğal varlıkların önemi, onların yokluğunda anlaşılıyor.”

TEMA Vakfı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde herkesi doğaya çıkmaya ve doğayla temasta olmaya çağırdı. Doğanın değerini maddi olarak ölçmenin imkansız olduğunu söyleyen TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç; “Doğal varlıkların önemi, onların yokluğunda anlaşılıyor” dedi.

COP 22’nin yol haritası Fas’ta açıklandı

Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenecek olan BM 22’inci İklim Değişikliği Konferansı'nın (COP 22) yol haritasının açıklandığı bir konferans düzenlendi.

“Biyoçeşitlilik olmazsa ekonomik kalkınma da olmaz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin birçok iklim sisteminin kavşak noktasında olmasından dolayı biyolojik çeşitliliğe sahip olduğunu belirterek, "Türkiye’de biyoçeşitlilik olmazsa ekonomik kalkınma da olmaz.” dedi. Eroğlu, yapılan araştırmalarda 26 ilde 6 bin 100 yeni endemik tür ortaya çıktığını da kaydetti.

Dünyanın Durumu 2015

Kirlilik, su kıtlığı, ısınan bir dünya… Çevre tahribatını anladığımızı düşünüyoruz. Oysa bunlar yalnızca gözlenebilen sorunlar. Gıda güvensizliği, enerji-ekonomi ilişkisi, iktisadi varlıkların çevre tahribatı yoluyla değer kaybetmesi, hayvan kökenli hastalıklarda hızlı yükselme ve iklim kaynaklı göçün yarattığı zorluklar, sürdürülebilir olmayan...

Dünyanın geleceği için tarihi anlaşma

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP21) üzerinde tartışmalı müzakerelerin yapıldığı ve küresel ısınmayı 1,5 derece ile sınırlandırmayı öngören taslak metin konusunda anlaşma sağlandı. Katılımcı ülkelerin üzerinde anlaştığı müzakere metnini ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile birlikte kamuoyuna...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img