6.8 C
Ankara
Pazar, Aralık 22, 2024

hayvansal protein

Protein tüketimi hakkında bilmeniz gerekenler

Vücudumuzun yapı taşlarından olan protein özellikle son yıllarda protein ağırlıklı diyetlerin gündeme gelmesiyle daha çok merak edilir hale geldi. Bu tür diyetlerin bazı hastalıkların tedavisinde ihtiyaç üzerine ortaya çıktığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Bihter Nurten Pala, günlük protein tüketiminin ne kadar olması gerektiği, sağlıklı protein kavramı gibi birçok konuda önemli bilgiler verdi.

Bitkisel proteinler yaşam süresini uzatıyor mu?

Hayvansal ve bitkisel protein alımının yaşam süresine etkisini değerlendiren güncel bir araştırma, “Hayvansal ve bitkisel protein kaynakları ne kadar tüketilmeli” sorusunu yeniden gündeme taşırken bir yandan da tartışmaları beraberinde getirdi.

Beyaz eti sofranızdan eksik etmeyin!

Kaliteli protein, düşük yağ ve vitamin-mineral zengini tavuk ve hindi eti, insan sağlığına yararlı olduğu kadar doğru beslenmedeki önemiyle de dikkat çekiyor.

Çocuğunuzun sağlıklı büyümesi için öğünlerinde beyaz ete yer verin!

Tüm anne-babalar okul çağındaki çocuklarının başarılı olmasını arzu eder. Beyaz et üreticisi Şenpiliç, okulların açıldığı bugünlerde çocukları için kırtasiye, giyim, okul gereçleri gibi konularda hazırlık yapan velileri, 'Okul başarısında sağlıklı beslenmenin katkısını' gözden kaçırmamaları konusunda uyarıyor. 

“Kadınların yaşadığı birçok sağlık sorunu, protein eksikliğinden kaynaklanıyor”

Sık sık hastalanıyorsanız, hafif bir serinlik ya da rüzgârdan sonra hapşırmaya başlıyor, spor salonunda biraz fazla çalışsanız dönüşte halsizlik, yorgunluk, hafif ateş ve kırıklık hissediyorsanız, siz siz olun ve günlük protein tüketiminizi gözden geçirin, bağışıklık sisteminizi zayıf düşürmeyin.

2017 yılında et sektörünü neler bekliyor?

Rabobank tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, hayvansal protein tedarik zincirinde 2017 yılında en çok konuşulacak konular arasında; kar marjlarının azalması, gıda ve yem alanında alternatif proteinleri, para piyasalarındaki belirsizlikler ve ticaret görüşmeleri yer alacak.

Fenilketonüri: Erken tanı için topuk kanı çok önemli

Bugüne kadar 1000’in üzerinde fenilketonürili olgunun takibini yapan Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, fenilketonüri hastalığının erken tanısında topuk kanının önemli olduğunu belirtti. Mungan, sadece fenilketonüriyi tarayıp erken tanı koymanın dışında sağlık otoritelerine düşen en önemli görevin, bu hastalığın tedavisinin gereklerinin tam olarak yerine getirilmesi olduğuna dikkat çekti.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img