14.5 C
Ankara
Perşembe, Kasım 21, 2024

hareketsizlik

Çocuklar pandemi sürecinde şişmanladı

Hareketsizlik ve sağlıksız beslenme nedeniyle çocuklar pandemi sürecinde giderek şişmanladı.

Pandemi kemiklerimizi güçsüzleştiriyor

Pandemi döneminde evde kalınan sürede yaşanan hareketsizliğin canlı yapıda olan kemikleri güçsüzleştirdiğine dikkat çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Esra Mustafa, “Bu nedenle risk daha çok arttı. Kemik erimesi önlenebilir bir hastalık o yüzden beslenme şeklimize ve günlük egzersiz rutinimize dikkat etmemiz gerekiyor. Yoksa ayakta durma veya yürüme gibi rutin aktiviteleri yaparken bile kemik kırılması ile karşı karşıya kalabiliriz” diyor.

Bulaşıcı hastalıklardan daha tehlikeli: Oturma hastalığı

Tıp dilinde ‘Oturma Hastalığı’ diye bir terim yok. Ancak bu, günde 8 saatten fazla oturan hareketsiz kalan kişileri tanımlamak için kullanılan bir terim. Uzmanlar ise uyardı: “Evde dahi olsak hareket şart!”

Hareketsizliğe bir de bu hataları eklerseniz…

Soğuk havalarda oluşan hastalıklar denildiğinde aklımıza ilk olarak nezle ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonları gelse de, aslında omurgamız da tehdit altında oluyor.

Pandemi sürecinde artan ağrılar ilaçsız tedavilere ilgiyi arttırdı

Covid-19 salgını sürecinde artan hareketsiz yaşam biçimi birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Bu kapsamda ise ilaçsız, cihaz kullanmadan sadece eller ile uygulanan osteopatik tedavi öne çıkıyor.

Yarı karantina döneminde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı evde ne yapmalı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vaka sayıları her geçen gün artarken, bu kapsamda virüsün yayılım hızını yavaşlatmak için yeni tedbirler alındı. Bu durumdan en çok etkilenenler ise belirli saatler aralığında sokağa çıkabilen 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişiler oldu.

Pandemide kaslarınızı korumanın 5 yolu

Pandemi koşulları nedeniyle uzun süre evde kalan kişilerin günlük yaşam aktiviteleri azalıyor. Bu da hareketsizliğe bağlı kas gücü ve kas kitlesi kaybı riskini artırıyor.

Evden çalışırken yapılan 6 hata

Pandemi dönemi dolayısıyla devam eden evden çalışma zorunluluğu, beraberinde uyulması ve sadık kalınması gereken zorunlulukları getiriyor. Bu zorunlulukların ihmal edilmesi ise fizyolojik ve psikolojik açıdan birçok sorunun doğmasına neden oluyor.

Koronavirüse karşı güçlü bağışıklık için 5 beslenme önerisi

Bağışıklık sistemini güçlendirmek, vücudu pek çok hastalığa karşı dirençli hale getiriyor ve koruyuculuk sağlıyor. Koronavirüsle mücadelede de immün sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması gerekiyor.

Hareketsizlik idrar kaçırma problemlerine davetiye çıkarıyor

Akşam yemeklerini hafif tüketmemiz gerektiğini söyleyen Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, “Hareketli bir yaşam sürmeli ve yaşa uygun spor yapmalıyız. Aşırı kilodan da uzak durmalıyız. Çünkü yaşlanmayla birlikte hareketsizlik önemli bir sorun.” dedi ve ekledi: “Hareketsiz kaldığınız zaman idrarla ilgili birçok probleme davetiye çıkarıyorsunuz.”
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img