14.2 C
Ankara
Perşembe, Kasım 21, 2024

hareketsiz yaşam

Bulaşıcı hastalıklardan daha tehlikeli: Oturma hastalığı

Tıp dilinde ‘Oturma Hastalığı’ diye bir terim yok. Ancak bu, günde 8 saatten fazla oturan hareketsiz kalan kişileri tanımlamak için kullanılan bir terim. Uzmanlar ise uyardı: “Evde dahi olsak hareket şart!”

65 yaş üstü nasıl aktiviteler yapmalı?

Pandemi nedeniyle özgürlükleri ve hareketleri kısıtlanan 65 yaş üstü insanlar, ruh ve beden sağlıklarını korumakta zorlanıyorlar. Ancak her yaşta ve her koşulda mutlaka yapılabilecek fiziksel aktiviteler var. İşte 65 yaş üstü için öneriler…

Hareketsiz yaşam ve fastfood tarzı beslenme Alzheimer’i tetikliyor

Dünya’da yaklaşık 30 milyon kişi Alzheimer Hastalığı tanısı almış durumda. Bu sayının 2050’li yıllarda 160 milyon kişiye ulaşacağı öngörülüyor. Hareketsiz yaşam ve fastfood tarzı beslenme ise bu artışın en büyük nedeni…

Covid-19 sürecinde yüksek kolesterol riski artıyor!

Yüksek kalorili ve yağlı beslenmek, vitamin eksikliği ve hareketsiz bir yaşam tarzı... Özellikle koronavirüs pandemisi nedeniyle bir araya daha kolay gelen tüm bu etkenler yüksek kolesterol riskinde artışı da beraberinde getiriyor.

Hareketsizlik idrar kaçırma problemlerine davetiye çıkarıyor

Akşam yemeklerini hafif tüketmemiz gerektiğini söyleyen Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, “Hareketli bir yaşam sürmeli ve yaşa uygun spor yapmalıyız. Aşırı kilodan da uzak durmalıyız. Çünkü yaşlanmayla birlikte hareketsizlik önemli bir sorun.” dedi ve ekledi: “Hareketsiz kaldığınız zaman idrarla ilgili birçok probleme davetiye çıkarıyorsunuz.”

Hareketsiz yaşam tarzı felç riskini arttırıyor

Dünyada her yıl yaklaşık 17 milyon kişi inme ya da halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla felç geçiriyor. En sık üçüncü görülen ölüm nedeni veya sakatlanma sebebi olarak karşımıza çıkan bu durum her yaştan insanı tehdit ediyor.

Diyabet hastaları bu 10 hatadan kaçının!

Endokrinoloji Uzmanı Dr. Funda Öztürk kan şekeri kontrolünü bozabilen 10 yanlışı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Mesane kanserinde erken teşhis ve doğru tedavi hayat kurtarıyor

Sağlıksız beslenme, sigara, obezite ve hareketsiz yaşam dünyada kanserin hızla artmasına neden oluyor.

Kimler hangi sporu yapmamalı?

Günümüz yaşam tarzı ve endüstrileşmenin getirdiği çalışma şartları insanları daha hareketsiz bir yaşama doğru yönlendiriyor. Biraz spor vücudumuza iyi gelecek ama kimimizde bel, kimimizde ise diz ağrısı var. Peki, bu tür rahatsızlıkları olanlar hangi sporları yapmalı, hangilerinden uzak durmalı?

Yüzyılın en büyük sağlık sorunu

Diyabet, 21. yüzyılın en büyük sağlık sorunlarından biri ve tüm dünyada 415 milyon olan diyabetli sayısının 2040 yılında 640 milyona ulaşması bekleniyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img